Zamjenica Marević susrela se s visokim izaslanstvom Hrvatske vojske

245

Zamjenica župana Žaklina Marević i gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković danas su u Gradskoj vijećnici primili u posjet načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske Mirka Šundova i druge predstavnike Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Zamjenica Marević pozdravila je načelnika Šundova i zahvalila se svima prisutnima na radu i trudu koji ulažu za sigurnost svih građana Republike Hrvatske.

‘Uvijek nam je drago ugostiti predstavnike Hrvatske vojske u našoj županiji, a nadamo se da će ovako ugodnih susreta biti češće. Kao netko kome je dolina Neretve dom moram iskoristiti priliku i ovdje podsjetiti na nedavno otvaranje vojarne ”116. brigade Hrvatske vojske” u Pločama. Imati takav razmještaj trupa na jugu Hrvatske ne znači samo podizanje razine državne sigurnosti nego i jedan gospodarski podstrijek koji nam je neophodan. Također, moramo pohvaliti recentne aktivnosti kao što su razmještaj vojske po hrvatskim gradovima, dodatno opremanje oružanih snaga i nabavu borbenih zrakoplova F-16 što će sigurno ojačati hrvatsku sigurnost’, rekla je zamjenica Marević i dodala kako se u rukama hrvatske vojske možemo osjećati mirno i sigurno.

Načelnik GS OSRH Šundov kazao je kako su dogovorili ovo studijsko putovanje u Dubrovačko-neretvansku županiju povodom obilježavanja Dana dubrovačkih branitelja te kako bi svi zajedno posjetili glavna bojišta Domovinskog rata Dubrovačko-neretvanske županije pritom upoznavajući neke od zapovjednika, koji svoje vojne dužnosti nisu obnašali u ovim krajevima, o strategijama ratovanja južnog bojišta.

‘Započeli smo u Neretvi gdje smo vidjeli kako i na koji način se obranila dolina Neretve, zatim smo obišli Srđ zajedno s lokalnim braniteljima koji su u ono vrijeme sa Srđa branili Grad. Nakon Srđa smo obišli Konavle i Rt Oštro. Ovom prilikom želim čestitati svim dubrovačkim braniteljima 6. prosinca, Dan dubrovačkih branitelja i moram istaknuti da je uistinu bilo složeno braniti, a onda i obraniti ovaj dio Hrvatske’, rekao je načelnik Šundov.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *