Zamjenica Tepšić sastala se s vodstvom festivala „Tino Pattiera“

171

Zamjenica gradonačelnika Grada Dubrovnika Jelka Tepšić primila je danas umjetničkog ravnatelja Festivala opernih arija „Tino Pattiera“ i dirigenta Noama Zura, ravnatelja Dubrovačkog simfonijskog orkestra Damira Milata kao organizatora Festivala i dvoje međunarodno priznatih solista: austrijsku sopranisticu Lianu Aleksanyan i španjolskog tenora Xaviera Morena.

Umjetnički ravnatelj Festivala Noam Zur upoznao je zamjenicu Tepšić s budućim planovima, među kojima je i organizacija jedne od velikih svjetskih opera u sklopu Festivala. Također je izrazio želju uključivanja više hrvatskih i dubrovačkih autora i umjetnika te jačanju međunarodne suradnje s drugim festivalima i opernim kućama. Zamjenica Tepšić izrazila je zadovoljstvo činjenicom da ovaj festival svake godine postaje sve prepoznatiji te je istaknula jasnu opredijeljenost gradske uprave usmjerene ka unaprjeđivanju produkcijske i programske razine kulturnih događanja koje proizvode ustanove u kulturi Grada Dubrovnika.

Međunarodni festival opernih arija „Tino Pattiera“ nosi ime i organizira se u znak sjećanja na svjetski poznatog opernog pjevača, tenora Tina Pattiere koji se rodio 1890. u Cavtatu, gdje je i preminuo 1966. godine. Tino Pattiera bio je veliko i slavno ime europskih i svjetskih opernih kuća prve polovice 20. stoljeća. Brojne naslovne uloge velikih opera koje je Pattiera tumačio na opernim pozornicama svijeta svjedoče o veličini ovog izuzetnog tenora. Završni koncert ovogodišnjeg jubilarnog, desetog, izdanja Festivala, “Opera buffa”, održat će se večeras u Kneževu dvoru.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *