Zamjenik Cebalo na otvaranju ”Adriatic Wood Days”

384

Zamjenik župana Joško Cebalo nazočio je danas otvaranju Adriatic Wood Days u Župi dubrovačkoj. Riječ je o četiri tematski povezane, ali programski odvojene međunarodne konferencije iz područja šumarstva, prerade drva, energije iz drva, gradnje drvom, proizvodnje namještaja i pripadajućih kreativnih industrija.

U dva dana organizirat će se rasprave, paneli, studijske posjete, radionice, razmjene projektnih ideja i dodatni sadržaji koji uključuju teme biomase i obnovljivih izvora energije, certificiranja, dizajna, održivosti upravljanja šumama na otocima, izgradnju razvojnih i istraživačkih centara kompetencija, poticanje ulaganja u preradu drveta, postizanje nisko-ugljičnih učinaka te razvoj ruralnih i planinskih područja.
”Zadovoljstvo mi je što vas mogu pozdraviti danas u svoje osobno ime, u ime župana dubrovačko-neretvanskog Nikole Dobroslavića i cijele Dubrovačko-neretvanske županije.
Veseli me što je upravo jug Hrvatske mjesto rasprave krucijalnih tema u održivoj upotrebi drva u svakodnevnim potrebama, a uvjeren sam kako će ovi dani rasprava, panela, radionica i razmjena projektnih ideja rezultirati novim i boljim pravcima razvoja drvne industrije.
Jedan od posebnih izazova s kojima se mi nažalost susrećemo i prečesto je gospodarenje šumama nakon velikih požara. Uvjetno rečeno, ‘idealne’ primjere toga možemo pronaći na poluotoku Pelješcu još od požara prije tri godine, ali i onog koji je poharao Orebić prije par mjeseci. Također naša šumska bogatstva na otocima konstantno su predmet kako rasprave tako i ugroze što je element koji Županija prepoznaje i aktivno radi na njezinoj zaštiti. U ime cijele Dubrovačko-neretvanske želim vam uspješan kongres i puno novih, plodnih i održivih ideja”, rekao je u svom pozdravu zamjenik Cebalo.

Komentari


TAG


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *