‘ZASTAO JE NA TREN, PA PRODUŽIO…’ / Ovo je pijani šef ureda iz Vlade koji je udario dijete pa pobjegao: Mladići su ga natjerali za stane, evo što je prvo rekao

929

Muškarac koji je u petak, pod utjecajem alkohola (1,04 g/kg) autom zagrebačkih registracija u mjestu Štikada u Lici naletio je dijete te pobjegao, predstojnik je ureda potpredsjednice Vlade Anje Šimprage, službeno je potvrđeno.

Radi se o Daliboru Šemperu koji je u politiku ušao 2009. godine, a bio je i tajnik ravnatelja Ureda Koordinacije za sustav domovinske sigurnosti i hrvatske branitelje, javlja Jutarnji list.

Šemper je u subotu oko 20 sati predan pritvorskom nadzorniku u Gospiću, a zaradio je i kaznenu prijavu zbog izazivanja prometne nesreće te nepružanja pomoći.

Uhvatili ga mladići i držali do dolaska policije

Podsjetimo, uhićeni Šemper jučer je sletio automobilom s kolnika i naletio na desetogodišnjeg dječaka koji se kretao u suprotnom smjeru uz desni rub izvan kolnika. Da stvar bude gora, predstojnika ureda Anje Šimprage nije u isti mah uhvatila policija, već četvorica mladih Sinjanina koja su predstojnika pratila još nekoliko kilometara.S mjesta nesreće on je pokušao pobjeći.

Policijska uprava Ličko-senjske županije potvrdila je za tportal da su mladići zadržali vozača sve do dolaska policije na teren.

“Vozili smo dvadesetak metara iza suzukija i primijetili kako vrluda po cesti. Pokušali smo ga upozoriti, no nije reagirao. U jednom trenutku potpuno je izgubio kontrolu i prešao na suprotnu stranu ceste taman na mjestu gdje je hodalo troje djece. Dvoje ga je uspjelo izbjeći, a treće je udario”, rekao je za tportal jedan od mladića te dodao kako je svojim automobilom “pomeo” i jedan prometni znak.

“Potpuno dezorijentirani vozač” na trenutak je zastao, a onda produžio dalje prema autocesti. No, mladići su krenuli u potjeru za njim, pratili su ga nekoliko kilometara, sustigli na jednom pravcu i natjerali da stane pokraj ceste.

“Njegova prva reakcija bila je: ‘Šta se dogodilo’ i ‘Ajme meni, razbio sam auto’. Policiju smo pozvali još za vrijeme vožnje i potom smo čekali njen dolazak najmanje 35 do 40 minuta. Objasnili su nam da u Gračacu nema prometnih policajaca nego da ih moraju poslati skroz iz Gospića”, kazao je svjedok događaja za tportal

Dječak je stabilno, a predstojnik će biti razrješen dužnosti

Ozlijeđeni dječak prebačen je jučer iz Gospića u KBC Zagreb gdje je danas operiran i stanje mu je stabilno.

“U prometnoj nesreći zaradio je politraumu, ozlijeđeno je više organskih sustava, ali dijete je sada stabilno i nije u životnoj opasnosti”, rekao je Hini ravnatelj KBC-a Zagreb Ante Ćorušić.

Potpredsjednica Vlade izjavila je kako će protiv predstojnika ureda pokrenuti razrješenje s dužnosti.

“Čim smo saznali te informacije, kontaktirali smo dječakovu obitelj kako bismo izrazili žaljenje jer za ovaj nedopustiv čin nema nikakvog opravdanja. Najbitnije je u ovom trenutku da je dječakovo stanje stabilno i želimo mu brz oporavak. Zahvaljujem zdravstvenim djelatnicima u KBC-u Zagreb koji vode brigu o stanju dječaka”, kaže Šimpraga.

IZVOR: net.hr

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *