ZAŠTITA ZATONSKE VALE Nakon sustava odvodnje u Zatonu, radovi se krajem godine sele u Štikovicu

329
Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i predsjednik Uprave Vodovoda Dubrovnik d.o.o. Lukša Matušić sa suradnicima obišli su radove koje Vodovod provodi na izgradnji kolektora odvodnje otpadnih voda u Zatonu Malom.
 

Naime, u Zatonu Malom se izvode radovi na izgradnji kolektora odvodnje otpadnih (sanitarnih) voda u dužini 250 metara, profila DN 300 mm. Izgradnjom ovog kolektora omogućit će se priključak na sustav javne odvodnje svih objekata na gravitirajućem području.
 
Gradonačelnik Franković istaknuo je značaj ove investicije za ekološku sliku zatonske vale jer će se zahvaljujući izgradnji kolektora na sustav odvodnje spojiti i veće stambene zgrade iznad ceste čije je neriješeno stanje odvodnje godinama ugrožavalo okoliš i kvalitetu mora u zatonskoj vali. Također je najavio i izgradnju kanalizacijske mreže u naselju Štikovica, koju Vodovod planira započeti krajem godine.
 
Predsjednik Uprave Vodovoda Luka Matušić izrazio je zadovoljstvo investicijama u Zatonu, posebno s obzirom na probleme s onečišćenjem Palate koji su bili prisutni posljednjih godina.
 
„Izgradnjom ovog kolektora te u ovoj godini također planiranom izgradnjom obalnog kolektora GMK 16 i GMK 17 završit će se kanalizacijska mreža Zatona Malog te će se većini objekata omogućiti priključak na sustav javne odvodnje“, dodao je član Uprave Vodovoda Vicko Begović.
 
Ugovorena ukupna vrijednost predmetne investicije iznosi 485.253,00 kuna bez PDV-a, a rok završetka radova je 4. svibnja 2018. godine. 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *