Završio Ljetni dječji kamp na Šipanu

704

Peti termin Ljetnog dječjeg kampa na Šipanu završio je u petak 28. srpnja čime je uspješno zaokružen ovogodišnji program za djecu viših razreda osnovnih škola s područja Dubrovačke biskupije koji je započelo 26. lipnja.

Na petom terminu sudjelovalo je trideset i osmero djece, a programe su vodili animatori i bogoslovi. Posljednjeg dana kampa kapelan župe Svete Obitelji u Mokošici don Jure Paponja slavio je misu s djecom i ostalim sudionicima kampa, a bila je i prigoda za ispovijed.

Na petodnevnom kampu djeca su se kroz razne igre, rekreaciju, kupanje, radionice, molitve i liturgiju upoznavala i družila te im se na kraju, kako to uvijek biva, bilo teško rastati.

Program Ljetnog dječjeg kampa na Šipanu kojeg već sedmu godinu organizira Dubrovačka biskupija odvijao se na bazi tjednih termina. Ukupno je sudjelovalo 188 djece iz raznih župa Dubrovačke biskupije. Prijavljena djeca su dolazila ponedjeljkom prijepodne, a odlazila petkom navečer. S njima su programe prolazili animatori među kojima su bili mladi animatori koji su završili Školu za animatore, zatim vjeroučitelji, redovnice, bogoslovi i drugi mladi volonteri, a na svakom terminu sudjelovao je i svećenik koji bi slavio misu s mladima i ponudio mogućnost za sakrament ispovijedi. Sudionike kampa u četvrtom terminu posjetio je i dubrovački biskup mons. Roko Glasnović.

Logističku podršku kampu pružao je biskupijski Caritas kao i mjesni župnik don Jerko Ban. Za sudionike su obroke pripremali odrasli volonteri koji su ih s ljubavlju hranili i pazili: Suzana i Marin Tošić, Srđ i Ana Portolan, Jelica Gjenero, Helena Džakula, Tereza Violić, Ivana Marić, Sanja Šanje i Marija Đurović. Voditeljica sedmog Ljetnog dječjeg kampa bila je Ivana Papac.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *