Završni dan Festivala Soli: Klapa Subrenum, modna revija na kristalima soli i autentični pelješki domaći proizvodi

267

Jučer je stonsku publiku oduševila i nasmijala predstava “Pomutnja” Metkovskog amaterskog kazališta u tvrđavi veliki Kaštio. Sjajna atmosfera nastavila se uz zvuke 80-ih i legendarnog DJ Vjevericu koji je podsjetio goste na svoje prve nastupe u Stonu prije punih 50 godina. Udruga maškara Malo more skuhala je pobjednički stonski gulaš, a Gastro shop Pomalo nudio je selekciju najboljih craft piva. U magičnom ambijentu Solane Ston zabava je potrajala dugo u noć.

Večeras, od 19:30 u Solani, uživat ćemo u pjesmama klape Subrenum. Klapa Subrenum promiče tradicionalno glazbeno naslijeđe dubrovačkog kraja, ali i Dalmacije i cjelokupne Hrvatske. Dobro primljeni na prošlogodišnjem Festivalu soli, zabavit će Stonjane i goste i ove godine na završnoj festivalskoj večeri.

Posebna poslastica je modna revija modnog studija Principessa vlasnice Marine Glavinić pod nazivom  “Nikina škrinja”, kojoj je tema bijela čipka na kristalima soli.

Iznenađenje večeri je kušanje i prodaja jednog od najboljih hrvatskih pršuta, onoga iz Drniša. Na Festivalu soli danas gostuje predsjednik Udruge Drniški pršut, Drago Pletikosa, sa svojim proizvodima.

Od 18 do 22 sata, biti otvoren Sajam tradicionalnih proizvoda – Hrvatski otočni proizvod Pelješac, na kojem će posjetitelji moći pronaći i kupiti autentične pelješke domaće proizvode poput vina, likera, slastica itd.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *