ZBOG JEDNE LOŠE OCJENE/U dubrovačkoj osnovnoj školi razrednica zabranila djevojčici završni školski izlet!

11204

U jednoj dubrovačkoj osnovnoj školi razrednica osmog razreda zabranila je djetetu izlet sa školom zbog loše ocjene iz jednog predmeta.

-Ukoliko dijete nema pedagošku mjeru, nema ukor i ima lošu ocjenu iz jednog predmeta, po kojem pravilniku ga razrednik ima pravo tako sankcionirati?, pita se jedna dubrovačka mama (podaci poznati redakciji). Još nekoliko mama iz iste škole kazale su kako su im se djeca žalila kako im kolege iz razreda ne mogu ići na izlet zbog negativnih ocjena.

Kako doznajemo, slična se situacija dogodila i u Osnovnoj školi Cavtat.

Odvjetnica Ana Birimiša povodom prvog slučaja uputila je dopis dubrovačkoj osnovnoj školi, zbog toga što bi kako je kazala, prava djece trebala biti uvijek na prvom mjestu.

“Obavješteni smo da je razrednica odbila dati suglasnost mldb. (podaci poznati redakciji) za odlazak na izlet na kraju školske godine zajedno sa ostalim učenicima, te joj je to saopćila pred ostalim učenicima, navodeći da su njezine „loše ocjene“ razlog odbijanja za davanje njezine suglasnosti, te da ona neće ići na izlet sa ostalim učenicima. Takav stav razrednice izazvao je kod mldb. pred ostalim učenicima veliki osjećaj srama, bespomoćnosti i razočarenja, da je u suzama nazvala majku te je obavijestila o odnosu razrednice prema njoj. Napominjem da mldb. nema nikakav ukor niti bilo kakvu pedagošku mjeru koja bi „eventualno“ mogla opravdati ovakav odnos prema mldb. od strane njezine razrednice. Pozivam Vas da se odmah po primitku ovog maila očitujete na sve naprijed navedeno, da me obavijestite o razlozima ovakovog postupanja razrednice prema mldb. , prije dostavljanja ovog dopisa nadležnom Ministarstvu na postupanje.”

Prema navodima roditelja, ravnateljica nije bila upoznata s ovom situacijom kao ni stručna školska služba. Iz priloženog, da se zaključiti kako je ovakvo postupanje bio samovoljni čin razrednice.

Majka ove curice kaže kako inače nema pritužbe na rad profesora ove škole te kako je svjesna činjenice da danas ni “djeca nisu bajna”, ali kako se radi o učenici koja je bila više puta pohvaljena zbog pristojnog ponašanja od strane ostalih nastavnika i stručne službe.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *