Zbog višekratnog seksualnog zlostavljanja pasa opet osuđen na kaznu zatvora od godine dana

832

Općinski kazneni sud u Zagrebu nepravomoćno je u odsutnosti na maksimalnu kaznu zatvora u trajanju od godinu dana osudio Ivora Ivaniševića (47) zbog višekratnog seksualnog zlostavljanja pasa, izvijestilo je Državno odvjetništvo (DORH).

Tužiteljstvo je, ne navodeći identitet okrivljenika, izvijestilo da je Ivanišević osuđen da je počinio kazneno djelo ubijanja ili mučenja životinja od točno neutvrđenog dana 2009. godine do 21. rujna 2015. na različitim adresama na području Hrvatske te u Zagrebu, a sve u cilju zadovoljenja svog spolnog nagona te pristajući da psu nanese nepotrebne boli i patnje, prenosi Index.

Ivaniševiću, koji je nedostupan hrvatskom pravosuđu i zaposlenik je Europskog parlamenta, u prvom postupku je kao olakotna okolnost nađena samo dosadašnja neosuđivanost.

Podignuta optužnica Ivaniševića tereti da je od 2009. do rujna 2015. na različitim adresama po Hrvatskoj, s ciljem zadovoljavanja svog spolnog nagona te pristajući da psu nanese bespotrebnu bol i patnju, seksualno općio sa svojom kujom kojoj je ustezao vodu i hranu te kod nje proizvodio reflekse kako bi ona dozvoljavala fizičko maltretiranje. Iz nalaza i mišljenja veterinarskog vještaka proizlazi da je ženka psa bila fizički i psihički zlostavljana.

“Tragično je što je to maksimalna zatvorska kazna i zato se zalažemo da se zatvorske kazne za ovakve ekstremne i brutalne zločine povećaju”, dodali su iz udruge Prijatelji životinja.Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *