ŽELJKO RAGUŽ: LUCI SAM VEĆ DONIO MILIJUN EURA, A POSEBNO SAM PONOSAN NA DJELATNIKE!

346

Predsjednik Uprave Luke Dubrovnik Željko Raguž održao je konferenciju za medije na kojoj je izlagao rezultate poslovanja društva Luka Dubrovnik d.d. za period od siječnja do rujna 2018.g.

“U prvih devet mjeseci 2018. društvo je ostvarilo prihod od 25 mil. kuna, što je sigurno rekordna godina i ovim putem se želim zahvaliti svim zaposlenicima Luke Dubrovnik na vrhunskoj sezoni koja je za 9% bolja nego što je bila ona u prvih devet mjeseci prošle godine.
Isto tako ukupni rashodi u istom razdoblju čine 16 mil. kuna, povećani su za 7 % u odnosu na prošlu godinu tako da imamo dobit od preko 8 milijuna kuna.
Najveće prihodovne stavke u Luci su privez i odvez, odvoz otpada i skladištarina a najveće rashodovne stvari su plaće radnika, rashodi električne energije i prodaja vode za strane brodove.
Društvo je u roku izmirilo sve pristigle obveze prema radnicima, dionočarima dobavljačima i državi.
Ono na što sam posebno ponosan je to da smo povećali Konzumu najam za skoro 70 posto i mogu reći da sam direktno u naredne četri godine donio Luci miljun eura.
Također, uveli smo novi sustav naplate parkinga, na istezalištu Batala uveli smo žetonjaru i na dnevnoj bazi imamo veliki broj korisnika. Ovu zimu planiramo urediti Posat koji nije uređen onako kako bi ja htio da bude,s čime bi vratili život u sam Posat i postavili bi montažnu kućicu za one koji imaju vez.

Radnički dom u Ulici Stjepana Cvijića koji je u vlasništvu Luke Dubrovnik, planiramo urediti jer je u derutnom stanju preko 25 godina. Tako ćemo uskoro urediti 15-ak soba te iznajmljivat radnicima jer tako nešto fali na području Grada Dubrovnika. Također planiramo uvesti brod koji bi prevozio putnike morskim putem od Luke do Porta. Tim povodom izradit će se studija isplativosti, a mislim da bi to bilo korisno zbog rasterećenja cestovnog prometa i stvaranja novih prihoda.

Posebno želim naglasiti tri ili četri puta su naši djelatnici nalazili veću svotu novaca od turista koje su uredno vratili i ja tim ljudima želim javno zahvaliti.

Dosad se u Luci obljetnice nisu kvalitetno obilježavale, prošle je godine bila 70-ta obljetnica Luke Dubrovnik i žao mi je da na neki način nije svečano obilježena a od ove godine uveo sam pravilo da ćemo davat zahvalnice svima onima koji koji su deset, dvadeset, tridest pa čak i četrdeset godina staža ostavili u Luci Dubrovnik i tim ljudima želim stisnuti ruku i jednom simboličnom zahvalnicom odati počast što su svoj radni vijek ostavili u Luci Dubrovnik.” rekao je Željko Raguž

Dobitnici zahvalnica za 2018.godinu su Ankica Butigan, Nikola Despot, Ivica Miličević, Remzo Tunović i Velija Čustović.

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *