Život leti, kapetane! Danas bi mu gorjelo 55 svjećica na torti

58

Dražen Petrović rođen je na današnji dan prije 55 godina u svom Šibeniku, gradu koji je, kako je i sam rekao, bio njegova prva ljubav. 

Sjećam se, lopta je valjda bila veća od njega, ali uporno nam se motao pod nogama, bio na svakom našem treningu i igrao – opisao je Aco Petrović košarkaške početke svoga brata koji je sa samo 18 godina ubacio dva slobodna bacanja za titulu prvaka Jugoslavije koju su mu kasnije ukrali za zelenim stolom.

– Ta ukradena titula je Draženova najdraža medalja, nikada ju nije vratio – rekla je u nekoliko navrata Draženova majka Biserka.

Dražen je radio iz dana u dan, a znao je da može parirati najboljima, dokazao je to svakom Amerikancu koji je mislio da ‘žgoljavi Europljanin’ neće uspjeti.

– Kad izađeš na igralište, važno je da nikome ne popuštaš. Igrači sve čine da jedan drugoga dekoncentriraju i ometu. Ako se povučeš i ne uzvratiš, posao im je uspio. Ja im automatski odgovorim, pa im se to ne sviđa – govorio je Dražen nakon dolaska u NBA.

Kad ti se nakloni Reggie Miller…

– Možda se sad malo hvalim, ali smatram se najboljim šuterom svih vremena. No, jedan je ipak bio bolji od mene. Išao mi je na živce. To je pokojni Dražen Petrović. Ako sam nekoga htio zadaviti, to je bio Dražen. On je bio moj najveći neprijatelj, nisam ga mogao podnijeti. No, kad ga se sjetim danas moram priznati da je to najveći šuter kojeg sam ikad vidio – priznao je davno odlični šuter, po mnogima najvećeg koji je ikad hodao NBA parketima, Reggie Miller.

Dražen je bio nemilosrdan na terenu. Nije znao za predah, nije znao stati,  uvijek je želio još, želio je rekorde, medalje, pobjede.

Cijeli članak pročitajte na 24sata.hr

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *