ŽUPA DUBROVAČKA/ ANTUN BAŠIĆ kandidat za načelnika i nositelj liste za Općinsko vijeće

822

Danas je u Kuparima Župska stranka – ŽUPKA javnosti predstavila svoga kandidata za  načelnika i nositelja liste za Općinsko vijeće, gospodina Antuna Bašića

Po uvodnoj riječi glavnog tajnika ŽUPKE, gospodina Maria Previšića, prisutnima i medijima se  obratio kandidat za načelnika i nositelj liste za Općinsko vijeće – gosp. Antun Bašić. 

U svom obraćanju medijima najprije se osvrnuo na početke djelovanja nekad nezavisnih  vijećnika koji su nakon dvije godine mandata u Općinskom vijeću osnovali ŽUPKU i sad žele tu  sinergiju prenijeti u Općinu Župa dubrovačka kako njenim stanovnicima tako i zaposlenicima  općine. Istaknuo je kako stanovnici Župe dubrovačke postižu zapažene uspjehe na brojnim  gospodarskim i društvenim poljima te kako je Župa u vrhu ljestvice općina i gradova po  priordnom prirastu na razini države, ali da se stječe dojam kako napredujemo na svim poljima  osim na razini Općinske vlasti, odnosno politike. 

Kandidat za načelnika općine Antun Bašić nadalje je istaknuo kako iza sebe ima dvadeset  godina iskustva na rukovodećim pozicijama u javnom, a posebno u privatnom sektoru te da  želi pokrenuti uspavanu općinu i pretvoriti je u moderan servis građana koji će aktivno i  transparentno raditi na projektima financiranim iz EU fondova, što sad nije slučaj.  Transformacija djelovanja općinske uprave ići će u smjeru digitalizacije, razvoja sustava  nagrađivanja zaposlenika te stvaranja učinkovitog tima s jasno postavljenim planovima,  ciljevima i rokovima, a komunikacija s javnošću bit će kontinuirana, jasna i iskrena. 

Među ključne projekte naveo je: Aglomeraciju i spajanje na kanalizaciju 70% kućanstava u  Župi, rješavanje prometnih problema primjenom suvremenih pametnih rješenja, oživljavanje  kulturnog života stvaranjem prvog župskog muzeja, stvaranje sportskog centra, brigu o zaštiti  okoliša prije svega kroz dokidanje i sanaciju brojnih divljih deponija građevinskog otpada te  općenito promjenu stava Općine iz pasivnog u aktivni prema korisnicima koncesija na  području Župe dubrovačke. S obzirom na gospodarsku krizu, Bašić je najavio paket mjera  usmjeren pomoći stanovništvu, a kao sveobuhvatnu mjeru koja će pomoći svakoj zaposlenoj  osobi na području Župe vidi kroz smanjenje prireza porezu na dohodak. 

Antun Bašić svoje obraćanje završio je s obećanjem da će kao Načelnik Općine jasno odrediti  viziju i plan za razvoj Župe dubrovačke, a transparentna namjena i trošenje proračunskog  novca jedan je od njegovih ključnih poteza na putu do uspjeha Općine.  

Župska stranka – ŽUPKA

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *