Župan Dobroslavić i pročelnica Dadić Račić obišli radove na energetskoj obnovi Učeničkog doma Dubrovnik

309

Župan Nikola Dobroslavić i pročelnica Jelena Dadić Račić, u pratnji ravnateljice Sandre Merdžan te predstavnika izvođača radova i nadzora, obišao je danas projekt energetske obnove Učeničkog doma Dubrovnik.

Temeljem uspješne prijave na Javni natječaj za energetsku obnovu kulturne baštine Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, navedeni Fond je u svibnju 2022. godine donio Odluku o odabiru korisnika i dodjeli sredstava na osnovu koje je Dubrovačko-neretvanskoj županiji odobreno 265.446,00 eura za energetsku obnovu Učeničkog doma Dubrovnik.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 753.288,00 eura, a ostatak financira Dubrovačko-neretvanska županija. Završetak projekta predviđa se krajem travnja 2024. godine.

Projektom će se u potpunosti izmijeniti krovna konstrukcija Učeničkog doma Dubrovnik čime će se povećati energetska učinkovitost zgrade, zamijeniti postojeća stolarija novom i zaštititi od sunčevog zračenja, ugraditi dizalica topline (zrak–voda) te postojeća rasvjeta zamijeniti novom, energetski učinkovitom. Provedbom projekta ova odgojno-obrazovna ustanova će za potrebe grijanja i hlađenja u potpunosti koristiti obnovljive izvore energije.

Radovi se planiraju završiti do početka sljedeće školske godine.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *