Župan Dobroslavić i zamjenik Cebalo u radnom posjetu Orebiću

643

Župan Nikola Dobroslavić i zamjenik župana Joško Cebalo boravili su danas u radnom posjetu Općini Orebić.

Tom prilikom, održan je radni sastanak, na kojem su, uz župana i zamjenika, nazočili načelnik Općine Orebić Tomislav Ančić, načelnik Općine Trpanj Jakša Franković, načelnik Općine Ston Vedran Antunica te pročelnik Upravnog odjela za poduzetništvo, turizam i more Ivo Klaić.

Na sastanku je, između ostaloga, bilo riječi o važnosti ulaganja u segment prometne povezanosti poluotoka Pelješca kojoj će najviše pridonijeti skoro otvaranje Pelješkog mosta, završetak pristupnih cesta, te, svakako, realizacija projekata lučke infrastrukture na ovom području. Podsjetimo, u završnoj fazi su projekti rekonstrukcije i dogradnje luke Trpanj, lukobrana u Dubi Pelješkoj te luke Drače, a ishodovana je i građevinska dozvola za novu luku Perna. Zajedno s lukom Perna razvija se i projekt zaobilaznice Orebića.

Dodajmo i kako su župan Dobroslavić i zamjenik Cebalo nazočili početku natjecateljskog dijela natjecanja u lovu na veliku ribu Offshore challenge. Akvatorij lova je područje Pelješca, Korčule, Mljeta i Lastova, a ovo natjecanje je kvalifikacijsko natjecanje za Svjetsko prvenstvo. Riječ je događaju koji je uvelike pridonosi promociji Orebića, Pelješca, ali i cijele Dubrovačko-neretvanske županije.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *