Župan Dobroslavić na Konferenciji županija u Zagrebu

140

Konferencija županija održava se u Zagrebu kao jedan u nizu događaja kojima Hrvatska zajednica županija obilježava 20 godina djelovanja.

Radna snaga u javnome sektoru, zdravstvo i školstvo – tri su teme koje hrvatski župani smatraju ključnima za rješavanje u idućem razdoblju, istaknuto je na panelu o budućnosti lokalne demokracije na kojemu su sudjelovali predsjednik Hrvatske zajednice županija i župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić, potpredsjednik Zajednice i župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić, župan Istarske županije Boris Miletić te župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar.

Ovom prilikom, župan Nikola Dobroslavić govorio je i o iskustvu rada u Odboru regija, kohezijskoj politici, nedostatku radnika i županijskim projektima. Naglasio je nužnost održanja kohezijske politike i u budućnosti, uspješno korištenje fondova EU, kao i velike projekte realizirane i planirane na području Dubrovačko-neretvanske županije, kao što su Pelješki most, autocesta do Dubrovnika, brze ceste i luke.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *