Župan Dobroslavić na završnoj konferenciji projekta MoST u Dubrovniku

343

U Studentskom domu u Dubrovniku održana je završna konferencija projekta MoST koji se provodi u sklopu programa prekogranične suradnje INTERREG Italija-Hrvatska.

Riječ je o projektu koji razmatra problemtaiku prodora slane vode u obalnim regijama s ozbiljnim posljedicama na poljoprivredne aktivnosti i turizam što može prerasti u popriličan problem u relativno kratkom vremenu.

U cilju rješavanja ovog problema, projekt MoST je, kroz monitoring prodora slane vode u regijama na obali Jadranskog mora u Hrvatskoj na donjim tokovima rijeke Neretve u Hrvatskoj, te rijeke Po u Italiji imao zadatak procijeniti, predložiti i testirati odgovarajuće protumjere.

Okupljenima se na konferenciji uvodno obratio i župan Nikola Dobroslavić koji je istaknuo veliku važnost ovog projekta.

‘Zaštita naše Neretve jedan je od naših prioriteta. Osim ovog, vrlo vrijednog projekta, Županija radi i na drugim investicijama na korist stanovnika tog područja i s ciljem razvoja poljoprivrede i neretvanakog gospodarstva. Završili smo sustav navodnjavanja GLOG, radimo na sustavu Koševo-Vrbovci i na projektu brane na Neretvi koja je vrlo važna’, naglasio je župan Nikola Dobroslavić.

Inače, na projektu MoST kao partner sudjeluje Regionalna razvojna agencija DUNEA. Ukupna vrijednost projekta je oko 2,5 milijuna eura od čega je proračun DUNEA-e 120 tisuća kuna.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *