Župan Dobroslavić sa zamjenicima Cebalom i Marević i dubrovački gradonačelnik Mato Franković primili žurne službe koje su radile na osiguranju summita ”16+1”

358

Župan Nikola Dobroslavić sa zamjenicima Joškom Cebalom i Žaklinom Marević te gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković primili su u ponedjeljak u palači Ranjina pripadnike žurnih službi koji su radili na osiguranju i logistici nedavnog summita ”16+1”.

Župan Dobroslavić uvodno je istaknuo kako je bilo riječ o opsežnom poslu koji je odrađen na visokoj razini.
”Želim se zahvaliti svima vama jer je ovaj summit prošao u najboljem redu, nije bio nijedan incident. Ovo je bila izvrsna vježba cijeloj Hrvatskoj za predstojeće predsjedanje Vijeća EU u prvoj polovici 2020. godine kad ćemo imati sve čelnike članica EU. Također želim se zahvaliti i građanima Dubrovnika, ali i svim djelatnicima komunalnih službi, od Čistoće, Sanitata, Libertasa, ali i Zračne luke Dubrovnik koji su također odlično odradili svoj dio posla”, rekao je župan Dobroslavić.
Gradonačelnik Franković je također pohvalio sve službe te istaknuo kako je bilo važno poslati poruku gostoprimstva i sigurnosti. Također zahvalio se građanima na strpljenju u danima održavanja summita.
”Ovo je bio najveći diplomatski događaj u povijesti naše domovine. Trebalo je polati poruku sigurnosti i gostoprimstva, mislim kako smo uspješno odradili obje zadaće. Naši gosti su otišli s jednim lijepim osjećajem iz našega grada i vjerujem da smo se i na ovaj način otvorili prema kineskom tržištu. To nam je jako važno jer je riječ o gostima koji dolaze izvan glavne sezone,” izjavio je Franković.
Načelnik PU DN Ivan Pavličević rekao je kako nikad dosada nije bilo toliko štićenih osoba na jednom mjestu u isto vrijeme.
”Skup je prošao bez ijednog incidenta i imamo pohvale sa svih strana. Mi smo oduvijek znali kako se postaviti prema štićenim osobama, ali nikada do sada nismo imali situaciju da ih imamo toliki broj u isto vrijeme. Pokazali smo da znamo, ali želim istaknuti kako su ta dva dana održavanja summita bila samo finale višemjesečnih priprema. Usko smo surađivali s komunalnim službama kako bi sve prošlo kako treba. Zahvalan sam također našim sugrađanima na ukazanom strpljenju prilikom zaustavljanja prometa i provođenja ostalih nužnih mjera”, rekao je Pavličević.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *