Župan Dobroslavić sastao se s potpredsjednikom Vlade i ministrom graditeljstva i prostornog uređenja Štromarom

382

Župan Nikola Dobroslavić sa suradnicima sastao se danas u Stonu s potpredsjednikom Vlade RH i ministrom g​rad​iteljstva i prost​ornog ​uređenja Predragom Štromarom, a u radu sastanka su sudjelovali i načelnici Općine Ston Vedran Antunica, Općine Dubrovačko primorje Nikola Knežić i Općine Janjina Vlatko Mratović te školjkari s područja Malostonskog zaljeva.

Na sastanku je bilo riječi o manipulativnom prostoru za školjkarsku djelatnost na kopnu u Malostonskom zaljevu, a jedna od tema je bila i građevinsko područje za potrebe demografske obnove u Općini Dubrovačko primorje u Bistrini.

Tijekom rasprave izneseni su problemi vezani uz školjkarsku djelatnost te je zaključeno kako školjkari moraju dobiti prostor za rad na kopnu prema prijedlogu školjkara i Dubrovačko-neretvanske županije.
Istaknuto je i kako je kroz rješenja u Prostornom planu općine Dubrovačko primorje potrebno pronaći zakonito rješenje za stanovnike zapadnog dijela općine, a dogovoreno je i kako će se ponovno pokrenuti inicijativa za smanjivanje razine zaštite na kopnu u Posebnom rezervatu u moru Malostonski zaljev, kako je Županijska skupština već predložila.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *