16. međunarodni simpozij „Protuminsko djelovanje 2019“

493

U ponedjeljak, 8. travnja 2019. godine s početkom u 17 sati u Admiral Grand Hotelu (kongresna dvorana) u Slanom (Ruđera Boškovića 13) otvorit će se 16. međunarodni simpozij ”Protuminsko djelovanje 2019.”

  1. međunarodni simpozij ”Protuminsko djelovanje 2019.” organiziraju Ministarstvo unutarnjih poslova i  Hrvatski centar za razminiranje – Centar za testiranje, razvoj i obuku d.o.o., pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Vlade Republike Hrvatske, a održavat će se od 8. do 11. travnja 2019. godine. Zemlja-partner ovogodišnjeg Simpozija je Mađarska.

Kao i svih dosadašnjih godina, Simpozij je zamišljen kao praktična i otvorena platforma za razmjenu teorijskih spoznaja i znanstvenih iskustava na području protuminskog djelovanja. Namjera je ponuditi stručnjacima, znanstvenicima i zainteresiranoj javnosti priliku da problematiziraju naučene lekcije i kroz interaktivni pristup temama promišljaju primjenjiva rješenja u jednom izuzetno dinamičnom području kao što je protuminsko djelovanje.

Uvodni govor održat će direktorica HCR-CTRO d.o.o. Katarina Markt, dok će uzvanike i sudionike Simpozija, uz pomoćnika ministra unutarnjih poslova Damira Truta, pozdraviti i načelnik Općine Dubrovačko primorje Nikola Knežić, zamjenica župana Dubrovačko-neretvanske županije Žaklina Marević, izvanredni i opunomoćeni veleposlanik Mađarske u Republici Hrvatskoj Nj. E. József Zoltán Magyar.

U okviru otvaranja Simpozija, Nj. E. József Zoltán Magyar uručit će pohvalnice ministra unutarnjih poslova Mađarske sudionicima projekta „DE mine HU HR  II“.

Proizvođači će izložiti i predstaviti svoju opremu za razminiranje u utorak, 9. travnja 2019. godine od 9 do 15 sati, dok će se u 15 sati, u dvorani i ispred hotela održati prezentacija i pokazna vježba na temu podvodnog razminiranja.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *