3. Baseline-ov “Tjedan otvorenih vrata”

433

Već su četiri godine prošle otkako su se otvorila vrata kabineta u Uvali Lapad – veselo i stručno mjesto za pravovaljanu i pravovremenu podršku i savjetovanje obiteljima djece s teškoćama u razvoju i/ili ponašanju, (psiho)terapijski rad s djecom  te edukaciju roditelja, stručnjaka, svih osoba i zanimanja doktaknutih ovom tematikom. 

Kabinet za razvojnu procjenu i podršku Baseline prva je i jedina privatna edukacijsko-rehabilitacijska praksa u Dubrovniku i Županiji, ovlaštena od Ministarstva socijalne politike i mladih za pružanje socijalnih usluga:  rana intervencija,  savjetovanje i pomaganje, pomoć u kući, psihosocijalna podrška, pomoć pri uključivanju u programe odgoja i redovitog obrazovanja.

Povodom 4. rođendana i ove godine organiziran je Baseline-ov  “Tjedan otvorenih vrata” sa zanimljivim besplatnim predavanjima i radionicama namijenjenim prvenstveno roditeljima. Sve teme su svakodnevne, pomno birane i vjerujemo od velike pomoći za izazov zvan “roditeljstvo.

 

P R O G R A M

[PON. 6.5. KAKO REĆI BEZ RIJEČI?] Na radionici “Kako reci bez riječi” naša logopedinja Maja Marijanović obradit će razdoblje rane komunikacije do pojave prve riječi. Nakon upoznavanja s ranom komunikacijom sudionici će istražiti kako poticati razvoj komunikacije.

[UTO. 7.5. POKRENI PRVE RIJEČI] Dragi mame, tate, bake, djedovi… Naše logopedinje Andrea Fabijanović Grljušić i Maja Marijanović su vam pripremile zanimljivo interaktivno predavnje kako kroz svakodnevne aktivnosti možete poticati jezično govorni razvoj vaših mališana.

[SRI. 8.5. SVAKODNEVNE AKTIVNOSTI=KLJUČ SAMOSTALNOSTI] Edukacijske rehabilitatorice Hana Sinanović (Udruga Alpari) i Ana Radišić potaknuti će Vas na razmišljanje o ciljevima odgoja, pojasniti na koji način djeca s poremećajem iz spektra autizma doživljavaju svijet oko sebe te kako roditelji mogu djetetu pomoći da usvoji i koristi vještine koje su mu potrebne u svakodnevnom životu. Kroz igranje uloga, izradu radnih materijala za vizualnu podrsku djeci te brojne druge aktivnosti voditeljice će prikazati niz primjera i savjeta koje roditelji mogu primjenjivati u svakodnevnom radu s djecom. Radionica je prvenstveno namijenjena roditeljima djece sa sumnjom/dijagnozom PSA .

[ČET. 9.5. JESAM LI JA MALI SENZORAC?] Smetaju li vašem djetetu zvukovi, mirisi, kretanje ili dodirivanje ili Vam se čini da mu nekog od podražaja stalno nedostaje, preaktivno je ili pretjerano pasivno, ne uključuje se u igru sa vršnjacima??? Samokontrola mu je izrazito slaba ? Neka ponašanja zadržava dulje nego što se očekuje za njegovu dob? Dođite, informirajte se i istražite u intreaktivnom predavanju/radionici sa našom SI pedagoginjom Barbarom Gjurović.

[PET. 10.5. CRTEŽ U PSIHOTERAPIJI DJECE ] U psihoterapiji djece značajnu ulogu imaju ekspresivne tehnike, prije svega – igra i crtež. Dječji crteži donose djetetovo viđenje sebe i svijeta oko sebe te govore o aktualnim osjećajima djeteta, ranijim iskustvima, njegovoj frustraciji i problemima koji ga tište. Zanima vas kako? Dođite na radionicu i upoznajte unutarnji svijet vaše djece s našom Ivanom Klarić Ivančić.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *