5 razloga zašto je dobro pomagati drugima

1999

Pomaganje i davanje pomaže svakome od nas koji to činimo na puno načina. Usrećiti nekoga i pomoći mu ima pozitivan učinak za naše psihičko pa tako i fizičko zdravlje. I sami znate koliko je dobar osjećaj pomoći nekome iskreno iz srca.

Za vas smo izdvojili 5 razloga koji će vas sigurno motivirati da pomažete još više.

1. Pomaganje drugima povećava osjećaj zadovoljstva

Kada pomažemo drugima u nama se budi osjećaj zadovoljstva jer smo napravili nešto korisno. To zadovoljstvo nam pomaže u osnaživanju nas samih zadržavajući taj dobar osjećaj. Luči pozitivne hormone i osjećamo se bolje.

2. Jača imunitet

Stvarajući dobre emocije naš organizam luči hormone sreće, mira i zadovoljstva. Cijelokupna kemijska struktura mozga i tijela u tim trenucima svoj fokus stavlja na regeneraciju tijela i jačanje imunološkog sustava

3. Smanjuje stres

Često smo opterećeni poslom, novcem i svakodnevnim obavezama. Kada pomažemo drugima fokus je na njima i na tome da dajemo svoj doprinos da bi nekome bilo bolje. Samim time organizam više nije u stanju stresa nego u stanju zadovoljstva koje traje neko vrijeme nakon toga što automatski znači da smo manje vremena u danu bili izloženi vlastitim štetnim hormonima stresa.

4. Uči nas zahvalnosti

Pomaganje drugima u njihovim izazovima i teškoćama u kojima se nalaze osvještava nam sve ono što mi imamo i na čemu možemo biti zahvalni a često se toga ni ne sjetimo jer iz svoje perspektive uzimamo to zdravo za gotovo.

5.  Stvara nove veze s drugim ljudima

Da bismo bili radosni, sretni i dobro bitno nam je biti okružen ljudima. Pomažući drugima stvaramo nove veze, prijateljske, poslovne, partnerske i samim time se više osjećamo kao dio zajednice, svijeta i stvara nam onaj divan osjećaj da smo i mi bitni.

Izvor: tapkanje.eu

Komentari


TAG


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *