800 LJUDI NA TERENU / Šesti dan potrage za autističnim dječakom iz Njemačke: ‘Arian je vješt dječak s fantastičnim instinktima’

350

U njemačkom gradu Bremervördeu nastavlja se potraga za šestogodišnjim dječakom Arianom. Arian je autističan, a iz svog se doma udaljio u ponedjeljak.

Danas će u potrazi sudjelovati 800 pripadnika hitni službi što je najviše dosad, javlja Bild.

Obitelj je uputila apel stanovnicima okolnih mjesta u kojem mole da pregledaju svoje nekretnine, vrtove i sjenice pa čak i velike cijevi ili tavane, te ne odbacuju mogućnost da se dječak negdje sakrio.

“Vjerujemo da je Arian krenuo u veliku avanturu. Arian je vješt dječak s fantastičnim instinktima. Ima puno energije”, poručila je obitelj.

Glasnogovornik policije jučer je priopćio da nema dokaza o kaznenom djelu.

Nedavno su se tijekom pretresa puštale i poruke majke. U njima mu dopušta da se obrati muškarcima i ženama za pomoć te da oni paze na njega.

Prema riječima radne terapeutkinje i stručnjakinje za autizam Jutte Bertholdt, koja savjetuje pomagače, dječak bi mogao izbjegavati kontaktiranje hitne službe bez dopuštenja nekoga kome vjeruje.

“Pravila su relativno važna za osobe s autizmom”, rekla je Bertholdt.

Ranije se pisalo da su roditelji pozvali policiju samo tri minute od dječakova nestanka.

U nadi da će ga pronaći, volonteri su tijekom noćne potrage puštali dječje pjesme i koristili tzv. “skybeamere”. Riječ je o farovima koji projiciraju snop svjetlosti u nebo. Tako su htjeli potaknuti dječaka da dođe do lokacije gdje su se oni nalazi. U potrazi za njim sudjeluju vojnici, brojni volonteri, psi tragači i dronovi, ali još uvijek nema rezultata.

IZVOR: net.hr
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *