Agencija po Hrvatskoj vabi liječnike: Ugovor na neodređeno, plaća od 65.000 kuna mjesečno, tečaj jezika…

187

Natječaj će biti trajno otvoren dok se ne popuni potreba za liječničkim kadrom na Otoku.

Ugovor na neodređeno vrijeme, godišnja plaća između 70 i 90 tisuća britanskih funti (50.000 do 65.000 kuna mjesečno), besplatan tečaj engleskog jezika, pomoć pri preseljenju i pronalasku stana, vrtića, škole, otvaranja računa… – ponuda je poljske agencije Paragona hrvatskim obiteljskim liječnicima koje pozivaju na rad u Veliku Britaniju, piše Velika Britanija.

Poziva ih britanski National Health Service (NHS), ključno tamošnje zdravstveno tijelo, iz kojeg su angažirali spomenutu poljsku agenciju da im pomogne u dovođenju obiteljskih liječnika iz zemalja EU.

Pozivi na društvenim mrežama

Da Engleskoj manjka liječnika, kao i nizu drugih zapadnih zemalja, poznato je već godinama, a NHS rješenje te situacije nalazi u uvozu liječnika iz drugih zemalja pa su tako pokrenuli i ovaj posljednji natječaj za obiteljske liječnike. Nije limitirano koliko se tih stručnjaka iz svih EU zemalja može javiti i konkurirati za posao.

Natječaj će biti trajno otvoren dok se ne popuni potreba za liječničkim kadrom na Otoku. U svojoj izjavi iz NHS-a pišu i da će, neovisno o Brexitu, i dalje imati potrebu za izvrsnim obiteljskim liječnicima iz Europe. Radi promocije ovog britanskog natječaja i njegovih uvjeta idući mjesec ova poljska agencija dolazi i u Hrvatsku, kako kaže dr. Vikica Krolo, predsjednica Koordinacije hrvatske obiteljske medicine (KOHOM).

Više o temi pročitajte ovdje.

poslovni.hr

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *