Anđelka Andričić: Institucije se oglušuju na njenu borbu za sina

116

Dubrovnik Insider je već pisao o obitelji Andričić, upornoj majci Anđelki I njezinom sinu Markici koji boluje od cerebralne paralize.

Liječnici mu žele rezati noge do kukova, kaže ova majka, pa su pomoć odlučili potražiti u inozemstvu. Anđelka je majka troje djece, već neko vrijeme moli za pomoć institucije, ali uspjeha nema. Brine za bolesnog sina I njegove dvije sestre, od kojih je jedna studentica, a druga u osmom razredu osnovne škole. Nemaju sredstava za njegovu operaciju vani.

Markica već mjesecima ima otvorene dekubitalne rane koje su nastale zbog čestih boravaka u Klinici za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević uslijed infekcije mokraćnog mjehura koja se pojavila 2014. godine. Liječnici u Zagrebu preporučili su rezanje obje noge u kuku na što nisu pristali.

U lipnju prošle godine obratili su se liječnicima u Njemačkoj, a zatim i u Austriji. Liječnici su pristali na operaciju. No, kako majka Anđelka kaže, na traženje objašnjenja u nadležnim bolnicama gdje je Markica hospitaliziran nije naišla na ikakvo razumijevanje.

Andričići žive u neimaštini već dugi niz godina. Nekad su živjeli u Zapruđu u svega 29 kvadrata, pa im je gradonačelnik osigurao stan u Jelkovcu. Majka se zbog Markičinog stanja obraćala I ministru Kujundžiću I premijeru Plenkoviću.

Anđelka je predala dokumentaciju u HZZO, ali su je kako kaže, odbili. “Rekli su mi kako je dogovor bolnica s bolnicom.” Iz HZZO-a kažu kako majka nije predala zahtjev na propisani način.

Ministar se još nije oglasio, ali oglasite se vi, pomozite ovoj obitelji

Sredstva za liječenje Markice Andričića i dalje možete uplatiti na ime:

Markica Andričić, Zagrebačka banka, HR 1023600003237802475 SWIFT/BIC: ZABAHR2X

Kontakt: Anđelka Andričić: 098/958 47 22 Adresa: 10360 Sesvete, 144. brigade Hrvatske vojske

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *