Andrej Plenković došao u Dubrovnik dati podršku Dobroslaviću, Frankoviću i Knežiću

1067

Predsjednik Vlade RH i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković došao je danas u Dubrovnik dati potporu kandidatu za gradonačelnika Matu Frankoviću, kandidatu za župana Nikoli Dobroslaviću, te Nikoli Knežiću kandidatu za načelnika općine Dubrovačko primorje.

– Odmah na početku htio bih se zahvaliti predsjedniku Vlade RH i predsjedniku HDZ-a Andreju Plenkoviću što je došao danas u Dubrovnik i Dubrovačko neretvansku županiju  dati podršku dosadašnjem i budućem gradonačelniku grada Dubrovnika Matu Frankoviću, dosadašnjem i budućem županu DNŽ Nikoli Dobroslaviću, Nikoli Knežiću, sadašnjem i budućem načelniku općine Dubrovačko primorje kao i svim kandidatima Hrvatske demokratske zajednice koji su ušli u drugi krug.
Želim jasno reći kako je u Dubrovačko – neretvanskoj županiji  Hrvatska demokratska zajednica apsolutni pobjednik prvog kruga izbora i u preostalih šest jedinica lokalne samouprave u kojima idemo u drugi krug, u pet jedinica je naš kandidat uvjerljivo pobjednik osim na Lastovu gdje je naša kandidatkinja ide u drugi krug kao drugoplasirana. Gospodinu Plenkoviću želim zahvaliti na dolasku u naš grad i županiju, ali ono što je još važnije na konstantnu potporu Vlade RH gradu Dubrovniku i cijeloj županiji. Pomoć, potpora i briga Vlade za ovu županiju  je demonstrirana na sjednici Vlade prije dvije godine kada smo definirali sve projekte koje su nužni za razvoj ove županije. Zahvaljujući takvoj brizi Vlade Dubrovačko-neretvanska županija je danas treća županija po indeksu razvijenosti i najuspješnija županija u povlačenju sredstava iz eu fondova.”, kazao je uvodno potpredsjednik HDZ-a Branko Bačić.

-”Prije svega htio bih se zahvaliti predsjedniku Vlade RH i predsjedniku HDZ-a Andreju Plenkoviću na dolasku u naš grad. Iza nas je jedna godina teške zdravstvene, ali i financijske krize. Podrška Vlade RH je bila ključna u tim trenutcima ne samo gradu Dubrovniku kao jedinici lokalne samouprave već i gospodarstvenicima na području Dubrovačko – neretvanske županije jer bez pomoći gospodarstvenicima koju je Vlada pružila, brojni gospodarstvenici teško bi opstali i dočekali ovu sezonu. Želim istaknuti i spremnost grada Dubrovnika, ali i županije za sezonu 2021. Svaki dan vidimo sve veći broj cijepljenih sugrađana kao i turističkih djelatnika koji su gotovo svi cijepljeni. Svjedočimo i činjenici da turistički oporavak pomalo kreće. Po prvi put nakon Domovinskog rata Dubrovnik će biti povezan s čak osam tjednih linija iz SAD-a prema našem gradu. Nakon 10 godina ponovno se spajamo s Moskvom, a nakon 32 godine imamo svakodnevnu liniju s Amsterdamom, a tu su i tradicionalne linije iz Velike Britanije, ali i brojnih drugih europskih destinacija. Pred nama je proces oporavka. Drago mi je što smo u posljednjih godinu i pol dana doista pomogli svima onima kojima je pomoć bila potrebna, više od pola milijuna kuna proračunskih sredstava izdvojili smo za pomoć gospodarstvenicima i našim sugrađanima. Nismo nikome zatvorili vrata, za sve smo bili spremni i otvoreni i svima kojima je pomoć bila potrebna mi smo je uistinu i pružili. Pokazali smo kako jasno, transparentno, odlučno i odgovorno treba voditi grad i isto to nudimo u budućnosti.”, rekao je Mato Franković.

–  ” Zahvaljujem predsjedniku Vlade i naše stranke na potpori koju nam je dao danas i koju nam daje cijelo ovo vrijeme, ali još više zahvaljujem na svemu onome što je naš predsjednik kao i vlada koju vodi napravila za Dubrovačko – neretvansku županiju u razdoblju koje je iza nas kao i svim projektima koje imamo za naredno razdoblje.
Realizirali smo brojne projekte, a kojima je kruna projekt Pelješkog mosta. Zahvaljujem se predsjedniku Vlade što je upravo njegova Vlada presjekla tu raspravu oko pitanja treba li jug Hrvatske povezati Pelješkim mostom ili ne i danas je taj ponos cijele Hrvatske  pred završetkom i napokon ćemo biti spojeni s ostatkom Hrvatske. Tu su naravno i drugi projekti za koje također imamo potporu Vlade, a kruna tih projekata će biti nastavak gradnje autoceste od čvora Metković do Osojnika.
Zahvaljujem se našim sugrađanima na potpori u prvom krugu izbora, ona je doista iznimna. Moj protukandidat u drugom krugu gospodin Božo Petrov se našao u zaista jednoj nezavidnoj situaciji da se kandidira za župana, a u programu ima ukidanje županija, ugrožava status Dubrovnika kao regionalnog središta te  se zalaže za ukidanje većine naših općina. Siguran sam da mu naši sugrađani to neće honorirati ni dopustiti te sam uvjeren u pobjedu u drugom krugu i u nastavak stabilnog, održivog razvoja ove najljepše hrvatske županije.”, izjavio je Nikola Dobroslavić.

–  ”Drago mi je da smo danas ponovno u Dubrovniku i Dubrovačko – neretvanskoj županiji  i da još jednom mogu dati snažnu potporu vodstva Hrvatske demokratske zajednice našim kandidatima koji su u utakmici drugog kruga lokalnih izbora, a prvenstveno kandidatu za župana DNŽ Nikoli Dobroslaviću, Matu Frankoviću kandidatu za gradonačelnika grada Dubrovnika, kao i kolegi Knežiću za načelnika Dubrovačkog primorja.
Ovi izbori su važni za sve stanovnike Dubrovnika kao i ljude u Dubrovačkom primorju i stoga je bitno da oni sudjeluju na izborima u ovu nedjelju i da svojim glasom daju potporu ovim ljudima koji po meni zaslužuju podršku. Podršku zaslužuju oni kandidati HDZ-a koji su proteklih godina predano radili za Dubrovačko – neretvansku županiju i za jug Hrvatske. Ovo je županija u koju je do sada uloženo i ugovoreno sedam milijardi kuna europskih sredstava.
Mi smo kao Vlada odlučili fizički povezati jug Hrvatske s ostatkom zemlje i jutros dolazeći prema Dubrovniku vidimo koliko je napredovala izgradnja pelješkog mosta, a koji će u rujnu biti i fizički spojen. Time rješavamo integritet hrvatskog teritorija, strateško postignuće, postignuće financiranja sredstvima iz eu fondova. Ovo je jedan od najvećih projekata koji će trajno ostati kao svojevrsni svjetionik koristi našeg članstva u europskoj uniji.
Drago mi je da se za taj cilj cijeli svoj mandat zalagao Nikola Dobroslavić, da se za njega također zalagao i predsjednik naše županijske organizacije i potpredsjednik HDZ-a Branko Bačić i naravno svi naši gradonačelnici i načelnici. Tim projektom Dubrovačko neretvanska županija dobiva sasvim novu dimenziju.” kazao je završno premijer Andrej Plenković.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *