ANDRO VLAHUŠIĆ: Od betona se ne vidi čovjek

877

Andro Vlahušić, kandidat za gradonačelnika grada Dubrovnika, uputio je priopćenje koje prenosimo u cijelosti:

Pravilnik o upisu djece u vrtić od 22.02.2019. kaže sljedeće : “Vrtić će ispisati dijete roditelja – korisnika usluga koji ne izvršava obvezu plaćanja. Ispisu djeteta mora prethoditi pisana obavijest o dugovanju (opomena) iza čega slijedi ispis djeteta iz Vrtića, a ukoliko i dalje postoji dugovanje  naplatu vrši putem ovrhe.”

Na jučerašnjoj press konferenciji ukazao sam na probleme dubrovačkih obitelji koje duguju vrtićima. Kasnije smo dobili informaciju da je visina duga čak 474 tisuća kuna. Po prosječnoj cijeni duga od 483 kune, koliki je iznos duga i majke koja je izašla u javnost, lako je izračunati da je riječ o gotovo 1000 djece. 

Dakle, više od jedne trećine obitelji kasni s plaćanjem vrtića jer ih naprosto ne može redovito plaćati. Nažalost, to govori o razmjerima krize koja je pogodila Dubrovnik. 

Kada Mato Franković ne vidi da je to trauma za dubrovačke obitelji i da je to ogroman problem, nego stvar svede na osobnu razinu političkog obračuna, onda jedino što se može zaključiti da je on naprosto slijep za potrebe ljudi. Za gospodina Frankovića vrtić bez djece, domovi bez umirovljenika, Stradun bez turista su idealan grad, grad bez ljudi.

Jedino što je gospodine Franković trebao napraviti je biti svjestan problema i odmah mijenjati pravilnik da se ljudima ne prijeti ovrhama i da se djecu ne izbacuje iz njihovih vrtićkih grupa. Ponuditi ljudima odgode, reprogram, ukinuti ovrhe dok traje kriza, ponuditi majkama toplu ruku pomoći.

Ali ne, do jučer on za taj problem nije imao nimalo sluha jer u njegovom srcu nema mjesta za ljude i njihove potrebe, samo za skupi, ružni I nepotrebni beton. 

Apeliramo na upravu vrtića da odgodi naplatu ovrhama dok kao izabrani gradonačelnik ne donesem novi Pravilnik.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *