ANTEA KONJUH VAS POZIVA U “MALI RAJ”: Dođite odmoriti dušu i tijelo!

4759

Neobičan hobi odveo ju je u konavoske Mihaniće. Sedamnaestogodišnja Antea Konjuh ovdje je našla svoj mir. Za Dubrovnik INsider ispričala je odakle ljubav prema konjima i zašto je ovaj komad konavoske zemlje nazvala Mali raj.

– Mislim da se za ovo jednostavno rodiš, kod ljubitelja konja to se prepozna još od malih nogu. Od svoje treće godine sam u Medenoj dolini jahala konje, četkala ih, a svi tamo su mi bili kao druga familja. Sad sam kupila konja i ovdje živim svoj san. Nazvala sam ovo mjesto Mali raj, jer je to upravo opis onoga što meni predstavlja moj hobi i ljubav prema ovim životinjama.

Antea uz konja Diega, kobilu Neli iščekuje još jednog konja. Pitali smo ovu učenicu Turističke i ugostiteljske škole kako uspijeva uskladiti sve svoje obveze.

-Kad se nešto voli, da se i uskladiti. Sve uspijem stići, nema nikakvih problema.  Oko četiri sata dnevno sam tu, očistim štalu, izvedem konje,dam im jesti, malo pojašem…Ako mi baš obveze ne dozvoljavaju, možda jedan dan u tjednu, onda prijateljice dođu i nahrane ih.

Antea s osmijehom priča i o svojim padovima i nezgodama.

-Dok sam učila jahati, naravno da sam padala. Nikad mi se ništa ozbiljnije nije dogodilo, ali bez padova nema ni uspjeha! Dok jašem, adrenalin mi je visok, ma taj je osjećaj jednostavno neprocjenjiv.

Kako nam priča ova mlada cura, najvažnija joj je potpora njezinih roditelja. Bez njih, kako kaže, ne bi mogla ništa od ovoga ostvariti.

-Ovo je poprilično skup sport. Oprema je primjerice vrlo skupa, držanje konja također, rekla bih kako je još najjeftinije kupiti samog konja.

Prevelike planove za budućnost- nema. Osim što ima želju raditi s djecom.

-Želim samo biti na livadi, uživati, sviđa mi se biti tu gdje sam sada. Svi oni koji žele upoznati moje konje, jahati, podružiti se, vrata Malog raja su otvorena. Dođite odmoriti dušu i tijelo!, poručuje Antea, a svi koji žele doći u Mali raj, mogu nazvati na broj 099 328 43 38 ili se javiti u inbox na Anteinoj Facebook stranici.

 

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *