Avishai Cohen trio na 70. Igrama

213

Ljubiteljima jazza 70. Dubrovačke ljetne igre donose pravu poslasticu – ugledni trio Avishai Cohena koji će pod pokroviteljstvom Matercarda nastupiti na jednoj od najljepših otvorenih pozornica, taraci tvrđave Revelin, 23. srpnja u 21.30 sati.

 

Tijekom svoje dugogodišnje glazbene karijere basist Avishai Cohen, vođa trija u kojem su i klavirist Elchin Shirinov te bubnjar Noam David, ostvario je suradnju s nekim od najuglednijih svjetskih glazbenika kao što su Bobby McFerrin, Roy Hargrove, Herbie Hancock, Kurt Rosenwinkel, Nnenna Freelon i Alicia Keys, a surađivao je i s najvećim svjetskim orkestrima poput Londonskog i Izraelske filharmonije. Kritika za njegove koncerte tvrdi da su „jedinstveni i neponovljivi te prava privilegija za sve prisutne sretnike“, a časopis DowBeat naziva ga „jazz vizionarom globalnih razmjera“. Pronalaskom savršene glazbene kombinacije, Cohen je sa svojim triom izdao tri studijska albuma: Gently Disturbed, From Darkness te posljednji Arvoles, prije svega mjesec dana, kojim je publici podario „zagonetnu, mističnu, čarobnu, ali izvanserijsku“ glazbu pod utjecajem klasičnog jazza i klasične glazbe, be-bopa i hard-bopa, swinga, hip-hopa i afričko-karipskih ritmova. 

 

Na Dubrovačkim ljetnim igrama kroz povijest su nastupili brojni legendarni svjetski jazzisti, među kojima su i Duke Ellington, Dizzy Gillespie, Thad Jones, Michel Camilo, Nnenna Freelon, Dee Dee Bridgewater i Gregory Porter, a u ovu elitu svjetskog jazza sada možemo dodati i Avishai Cohena, koji sasvim je sigurno zadovoljava sve kriterije izvrsnosti. Posljednjih nekoliko godina ponosni pokrovitelj jazz programa na Dubrovačkim ljetnim igrama je Mastercard. 

 

– Veseli me što smo nastavili suradnju s najznačajnijom kulturnom manifestacijom u zemlji koja po jubilarni 70. put Dubrovnik pretvara u jedinstvenu pozornicu umjetnosti. Mastercard je prepoznao Igre i Dubrovnik kao perjanice domaćeg i svjetskog turizma, te su našli svoje mjesto i na našoj platformi Priceless Croatia (www.priceless.com) koja nudi jedinstvena iskustva lokalnim i inozemnim korisnicima Mastercard kartica te tako dodatno promiče turističku ponudu destinacije. Nastup Avishai Cohena na taraci Revelina s nestrpljenjem iščekujemo – poručila je Helena Šekerija iz Mastercarda.

 

Ulaznice za jedinstvenu festivalsku jazz večer dostupne su preko festivalskih mrežnih stranica www.dubrovnik-festival.hr ili servisa www.ulaznice.hr te na blagajni u Festivalskoj palači (Od Sigurate 1), svakim danom od 9 do 21:30 sati gdje stanovnici Dubrovačko-neretvanske županije mogu ostvariti popust od 30 % pri kupnji ulaznica. Kupnjom Mastercard® i Maestro® karticama ostvaruje se 10 % popusta dok kupnja u iznosu od preko 500 kn donosi voucher za 30 % popusta na festivalske suvenire.

Komentari


TAG


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *