GRAD DUBROVNIK: “Uklonjene nelegalne ležaljke s plaže ‘Adriatica'”

478

Komunalni redari Grada Dubrovnika, postupajući po više prijava građana da se na plaži hotela Adriatic obavlja djelatnost iznajmljivanja ležaljki na nepropisan način, odnosno da su ležaljke poredane uz obalu, a ne složene ‘na bunt’, izašli su na teren i ležaljke uklonili.

Prvo je uvidom u službenu evidenciju koncesijskih odobrenja utvrđeno je da na navedenoj lokaciji nije izdano  koncesijsko odobrenja  za obavljanje djelatnosti iznajmljivanja ležaljki. U više navrata prethodnih dana komunalni redari su obavljali nadzor i nisu zatekli osobu odgovornu za ovu djelatnost, ali su neslužbeno utvrdili njegov identitet.

Jutros (20. srpnja 2018.) Komunalno redarstvo Grada angažiralo je tvrtku koja je započela uklanjati ležaljke s plaže. Do trenutka kada je na plažu došao vlasnik ležaljki uklonjeno ih je 19, dok je vlasnik preostalih 20 sklonio. Pozvana je i policija koja je uzela njegove podatke, vlasnik je izjavo da su ležaljke njegove te je na temelju tih podataka Komunalno redarstvo Grada  pokrenulo tri prekršajna postupka. S obzirom da se radi o  fizičkoj osobi predviđene kazne su 2.000 kuna, odnosno ukupno 6.000 kuna. Komunalni redari i dalje će pratiti stanje na ovoj plaži te o svemu  izvijestiti lučku kapetaniju, carinu i poreznu upravu.

dubrovnik.hr
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *