BAN: Žalosno je kakvu vlast imamo!

402

Odvjetnik Ivica Ban uputio je priopćenje koje prenosimo u cijelosti:

Zanimljivo, osim starih kleveta i laži https://dubrovnikinsider.hr/hdz-blijedi-pokusaj-most-ove-obrane-nezakonite-uzurpacije-pomorskog-dobra/ Gradski HDZ nam nema što reći o tome:

  1. zašto Vodovod Dubrovnik u dužem vremenskom razdoblju svjesno zagađuje okoliš i more u Rijeci dubrovačkoj fekalijama iz kanalizacije Mokošice čineći tako kazneno djelo “Onečišćenja okoliša” iz članka 193. stavak 1. Kaznenog zakona ili bar ozbiljne prekršaje protiv okoliša i zdravlja ljudi i onečišćenja mora?
  1. što je s odgovornosti nadzornog inženjera Vodovoda Dubrovnik, pa preko njega i uprave Vodovoda Dubrovnik, za nedostatke i nepravilnosti u glavnom projektu i tijekom građenja, koji stručnim nadzorom nisu pravovremeno uočeni i otklonjeni, pa nam sada zbog toga prijeti milijunska šteta ?
  1. tko će politički, materijalno, a možebitno i kazneno, odgovarati za tko zna koliko kašnjenje s dovršetkom novog kanalizacijskog sustava uz obalu u Mokošici, te za moguću milijunsku štetu zbog gubitka odobrenih nam sredstava Europske unije za sufinanciranje tog projekta ?
  1. hoće li naprijed navedenu štetu iz svog džepa nadoknaditi članovi uprave Vodovoda Dubrovnik i gradonačelnik Dubrovnika ili će se ta šteta nadoknaditi iz gradskog proračuna, dakle iz džepova, ni krivih ni dužnih, građana i drugih punitelja gradskog proračuna ?
  1. kad će HDZ-ova gradska i županijska vlast riješiti problem s “legalnosti” vezova za brodice u Rijeci dubrovačkoj određivanjem granice pomorskog dobra, isplatom tržišne naknade upisanim vlasnicima za oduzeto odnosno izvlašteno zemljište, te raspisivanjem natječaja i dodjelom koncesija za uporabu pomorskog dobra radi priveza za plovila (brodice) ?
  1. kada i kako će HDZ-ova gradska i županijska vlast riješiti problem ograđivanja i onemogućavanja pristupa obali od strane nesavjesnih pojedinaca koji prisvajaju javno dobro samo za sebe iako ga nisu naslijedili ili dobili na dar od svojih predaka, niti kupili ?
  1. je li isti zakoni i pravila vrijede za članove i simpatizere Mosta i Srđ je Grad kao i za članove i simpatizere HDZ-a, npr. za gosp.Voj…ića, kuma predsjednika gradskog odbora HDZ-a i HDZ-ovog gradonačelnika Dubrovnika, kao i za brojne druge članove HDZ-a koji u Rijeci dubrovačkoj imaju svoje privatne vezove za brodice i to bez ikakvih pa i zakonski “upitnih” suglasnosti i/ili vlasničkih listova ? ili ono što je HDZ-ovcima dopušteno, uobičajeno i normalno ne smije se dopustiti članovima ili simpatizerima oporbe ? pa u što su se to onda pretvorili dubrovački HDZ-ovci, je li u neke “čuvare revolucije” koji tiraniziraju kao nepravovjerne sve ostale ?

Na niti jedno od naprijed navedenih krucijalnih pitanja Gradski odbor HDZ-a očekivano nema, odnosno nije ponudio nikakav odgovor, nego se i nadalje bavi samo “cipelarenjem” i napadima “ad hominem” na pojedinace iz oporbenih stranaka pokušavajući na taj način raspravu o krucijalnim stvarima i problemima svesti i okrenuti na građanima nebitnu raspravu o pojedincima i nebitnim temama,

Žalosno je kakvu vlast imamo !

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *