BARAČ, VLAHUŠIĆ I BOGDANOVIĆ TUŽILI GRAD I DPDS

353

Priopćenje predsjednika dubrovačkog SDP-a prenosimo u cijelosti:

Obavještavam javnost kako sam, zajedno s bivšim gradonačelnicima Vidom Bogdanovićem i Androm Vlahušićem, pred Općinskim sudom u Dubrovniku pokrenuo postupak radi poništenja Ugovora o održavanju i korištenju gradskih zidina zaključenog između Grada Dubrovnika i Društva prijatelja dubrovačke starine (DPDS).

Motiv pokretanja ovog postupka nije suzbijanje aktivnosti obnove spomenika kulture na području Dubrovnika, već dovođenje djelatnosti gospodarenja i upravljanja zidinama u zakonske okvire jer sadašnji način upravljanja zidinama koje provodi DPDS nije u skladu s postojećim zakonskim propisima.

Ovo rješavanje pravnog problema odnosa između Grada Dubrovnika i DPDS-a treba se tretirati kao zalaganje za ostvarivanje javnog interesa te transparentnosti u upravljanju javnim dobrima, a nije napad ni na pojedince, tradiciju ni samu Udrugu. Vjerujem kako je javnosti već poznato da DPDS kao udruga građana nije obveznik fiskalizacije, nije dužna raspisivati javne natječaje za izvođenje radova. Takvi uvjeti u Republici Hrvatskoj su hranjiva podloga za korupciju i kriminal. Temelj svake pravne države je provođenje zakonskih propisa i ravnopravnost pred zakonom.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *