Bitcoin se drži blizu rekordnih 52.000 dolara, ali postoji jedan veliki problem

214

Dolar je u četvrtak blago oslabio na međunarodnim tržištima valuta budući da su se ohrabrujuće naznake iz američkog gospodarstva pomiješale s prvim glasovima opreza u očekivanju novih fiskalnih poticaja Washingtona.

Euro je prema dolaru ojačao 0,2 posto i njime se trgovalo po 1,2065 dolara. Zelena je novčanica bila gotovo nepromijenjena prema jenu, zadržavši se na 105,735 jena.
Dolarov indeks prema košarici šest ostalih ključnih svjetskih valuta kliznuo je 0,2 posto, na 90,675 bodova.

Trgovci pozorno prate pregovore o novom američkom paketu pomoći u koronakrizi, vrijednom 1,9 bilijuna dolara.

Zapisnik s prošle sjednice američke središnje banke potvrdio je pak da su u Fedu spremni nastaviti s ultrapoticajnom monetarnom politikom i u slučaju naglog rasta ekonomske aktivnosti.

Među analitičarima pojavili su se pak prvi glasovi opreza zbog američke poticajne fiskalne i monetarne politike, koja bi trebala poduprijeti gospodarstvo u vrijeme pandemije koronavirusa.

“Dolar je i dalje najskuplja valuta koju pratimo u skupini G10, ali njegovu će privlačnost prigušiti sve veći deficit u proračunu i trgovinskoj razmjeni”, upozoravaju u bilješci klijentima analitičari UBS Global Wealth Managementa.

Bitcoin se zadržao nadomak rekordnih 52.640 dolara, dosegnutih u noći sa srijede na četvrtak. U veljači ojačao je nekih 58 posto, pa su neki analitičari već počeli upozoravati da je njegovo jačanje možda neodrživo, navodi Reuters.

Komentari


TAG


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *