Blagdan Velike Gospe na otoku Mljetu

2376

Na blagdan Velike Gospe 15. Kolovoza 2022. godine održana je Festa u Koritima, na otoku Mljetu s nazivom ” Skriveni mljetski kantuni”

Sve je počelo sa jutarnjom misom u crkvici Svete Marije  na brijegu iznad  Korita. Mnogi vjernici  iz gornjih mljetskih sela, tradicionalno dolaze na misu i mole se za Gospin zagovor.

Poslije mise mještani Korita iznijeli su zdravicu, tradicionalnu mljetsku dobrodošlicu koja se sastoji od slastica i domaćih rakija i likera.

Slavlje se nastavilo u večernjim satima u staroj mlinici uz  tradicionalne mljetske delicije, poznate mljetske makarule, ribarski kruh, prikle, i slastice uz domaća vina i likere. Pjevalo se i plesalo do kasno u noć, a goste  je zabavljao duo Tarzan & Friend.

Na drugom kraju Mljeta, u Nacionalnom parku, misno slavlje se održalo  na otočiću Svete Marije u crkvi Gospe od Laga, a u luci Polače pjevala je klapa Kurenat tradicionalne dalmatinske pjesme u kojima su uživali ne samo mještani već i brojni turisti. I tako je Mljet dostojanstveno i tradicionalno proslavio blagdan Velike Gospe.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *