Blue Air najavio letove prema Dubrovniku i Splitu

153

Blue Air, rumunjski niskotarifni avioprijevoznik sa središtem u Bukureštu, najavio je uvođenje dvije redovne sezonske linije prema Splitu i Dubrovniku u ljetnom redu letenja sljedeće godine.

Spomenuti je avioprijevoznik uglavnom prometovao na charter linijama prema Hrvatskoj, u ljetnom redu letenja ove godine uglavnom prema Dubrovniku, uz ad-hoc dolaske i u druge hrvatske zračne luke. Kompanija sada najavljuje redovne operacije upravo prema Dubrovniku i Splitu iz glavnog grada Rumunjske.

  • linija Bukurešt – Split – Bukurešt bit će u prometu od 23.06. do 29.09.2022. dva puta tjedno, svakog četvrtka i nedjelje,

  • linija Bukurešt – Dubrovnik – Bukurešt prometovat će od 28.06. do 27.09.2022. također dva puta tjedno, svakog utorka i subote.

Kompanija planira i sljedećeg ljeta prometovati na ad-hoc charter letovima prema Hrvatskoj, uglavnom za rumunjske touroperatore, a kako doznajemo, za sljedeće se ljeto prodaju i paketi za ljetovanja u Istri i na srednjem Jadranu, pa će Blue Air na zahtjev touroperatora prometovati na charter letovima prema pulskoj i zadarskoj zračnoj luci.

Na upit o mogućnosti uvođenja redovne linije prema Zagrebu iz kompanije ističu kako razmatraju niz odredišta, uključujući i glavni grad Hrvatske.

Croatia Airlines do početka izbijanja globalne pandemije u ljetnom je redu letenja prometovala između Zagreba i Bukurešta, tri puta tjedno, ponedjeljkom, srijedom i petkom. Linija je uvedena u svibnju 2017. godine te je u prometu bila svakog ljeta do 2020. godine. U ovom trenutku nije poznato hoće li Croatia Airlines obnoviti promet na liniji između Bukurešta i Zagreba u ljeto 2022. godine.

Uz dvije nove linije iz Splita i Dubrovnika, Zadar će također imati redovnu vezu s glavnim gradom Rumunjske. Ryanair će i sljedeće ljetne sezone prometovati na liniji između Zadra i Bukurešta, dva puta tjedno, srijedom i subotom, od 30. ožujka do 29. listopada 2022.

 

CROATIAN AVIATION

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *