BOŽO LASIĆ: Apeliram na sve Konavljane da prijave pojedince koji imaju praksu odlaganja građevinskog i krupnog otpada uz naša odlagališta

358

“Danas sam dobio anonimno pismo u kojem se pošiljatelj referira na aktualni problem smeća uz ceste. U prvom redu žao mi je što se gospar nije potpisao ili nazvao na telefon kako bih mu mogu i osobno odgovoriti, ali nadam se kako će vidjeti ovu objavu.
U potpunosti se slažem s napisanim, no moram istaknuti kako čišćenje uz državne ceste službe Općine Konavle ne da ne mogu, nego trenutno ne smiju obavljati. To je ingerencija Hrvatskih cesta, ali i resornog Ministarstva kod graničnih prijelaza, a na ovu temu već sam napravio nekoliko sastanaka.
Ukoliko Hrvatske ceste budu voljne potpisati ugovor s Općinom, mi ćemo rado poslati ljude na potrebnu obuku i prihvatiti se tog posla. U suprotnom ih ne želim niti bi ih ikada izlagao opasnosti bez obzira koliko me osobno smeta vidjeti to smeće pored puta.
Da se ne daj Bože nekome od zaposlenika komunalnih službi nešto dogodi odgovornost za to bi snosio njegov rukovoditelj, a na koncu i ja osobno.
Koristim priliku da ovim putem javnosti skrenem pažnju na nedopustivu praksu odlaganja građevinskog i krupnog otpada uz naša odlagališta i apeliram na sve Konavljane da prijave takve pojedince. Naše službe su maksimalno opterećene tim problemom, s financijske i ljudske strane stoga molim sve da nam pomognu ispunjavajući tu građansku dužnost na dobrobit cijelih Konavala.
” napisao je na svom Facebook profilu načelnik Općine Konavle Božo Lasić

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *