Božo Lasić i službeno izabran kao kandidat za načelnika Općine Konavle

401
Aktualni načelnik Općine Konavle Božo Lasić na svom Facebook profilu napisao je kako je Odlukom Općinskoga odbora HDZ-a Konavale i službeno kandidat za načelnika Općine Konavle za mandatno razdoblje 2021. – 2025. godine.
“Odmah bih htio naglasiti da sam u potpunosti svjestan izazova budućeg razdoblja koje je pred svima nama, a nadasve poteškoća na koje ćemo nailaziti u zajednici u kojoj živimo. Međutim, svaka poteškoća ujedno je izazov i novi početak koji može donijeti boljitak zajednici. Obećavati nešto iluzorno, neostvarivo i nerealno u ovo vrijeme krize bilo bi nekorektno i nepošteno. Ovdje se moram osvrnuti i na protekle četiri godine. Većina je planiranih projekata ostvarena i nemam ih potrebu ovdje nabrajati jer je to svakome dobronamjernom pripadniku naše zajednice vidljivo. U proteklom razdoblju nailazili smo i na teškoće koje nas i danas tište i unose neizvjesnost za buduće razdoblje. Smatram da smo svim tim izazovima odgovorili brzo i učinkovito prvenstveno djelujući s ciljem zaštite svih pripadnika naše zajednice. U zadanim mogućnostima, pa i više od toga, pomogli smo gospodarstvu u kriznim trenucima, svim smo se silama trudili da zaštitimo svako radno mjesto; negdje s više uspjeha, a negdje s manje. Svjestan sam činjenice da je na meni bio teret donošenja teških odluka koje zasigurno nisu popularne, te su možda utjecale na moj ugled u društvu, ali vjerujte mi da nije bilo drugog izbora. Svaka je odluka donesena promišljeno s jasnim argumentima s ciljem prevencije još veće nevolje.
Drage moje Konavoke, Konavljani i svi ostali žitelji Konavala, ovdje moram istaknuti nešto posebno što me veseli i što mi je davalo snagu i volju da izdržim sve poteškoće na koje sam nailazio, a to je ponos što pripadam zajednici koja je u najtežim trenucima pokazala veliku humanost kako bi pomogla pojedincima i zajednicama. Sve se to očitovalo u spontanosti i velikoj želji da se drugome pomogne i priskoči u nevolji. S tim su ciljem sakupljena velika financijska i materijala dobra. Biti načelnik u takvoj sredini svakome mora biti čast, a ujedno i odgovornost da poštenim radom odgovori na sve izazove.
Na kraju vas ne želim uvjeravati da smo sve radili dobro i dodajem poznatu floskulu kako je moglo i bolje, kažem vam da smo radili pošteno, odgovorno i onako kako smo najbolje znali, a da je bilo grešaka, bilo je. Isto tako, ako budem ponovno izabran, obećavam da ću istom mjerom hrabro, odlučno i odgovorno nastaviti svoj mandat koji zasigurno neće biti lak, imat ćemo velike probleme da zadržimo postojeće komunalne, zdravstvene, socijalne i ostale standarde. Ipak, neka nam vodilja bude misao da svaka okolnost predstavlja priliku.
I ZATO, NASTAVIMO ZAJEDNO, SIGURNO I ODLUČNO ZA KONAVLE!!!”, napisao je Lasić.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *