Branitelji za osobu godine izabrali-Luku Modrića!

414

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.) u suradnji s drugim Udrugama proizišlim iz Domovinskog rata već petu godinu zaredom dodjeljuje priznanje – osoba godine!

Za osobu 2018. godine proglašen je Luka Modrić, najbolji hrvatski i svjetski nogometaš, kapetan hrvatske nogometne reprezentacije i igrač Real Madrida, koji je pokorio konkurenciju i iza sebe ostavio niz sjajnih nogometaša, među ostalim Cristiana Ronalda i Lionela Messija.

“Primivši ovo zasluženo priznanje, kakvo do sad nije dobio ni jedan Hrvat, Modrić je diljem svijeta i na najbolji i najljepši način promovirao Hrvatsku, a samim time i našu borbu za slobodu. To mu hrvatski branitelji ne mogu zaboraviti!

A do svjetskog trona prošao je trnovit put. U vrijeme hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata bio je prognanik s obitelji, na socijalnom dnu, ali svojim zalaganjem talentom i skromnošću pokazao je i dokazao kako se i iz jedne relativno male sredine, kakva je Hrvatska, može popeti i na sam vrh.

Priznanje, koje se sastoji od Velike zlatne plakete, bit će mu svečano uručeno početkom iduće godine.

Inače, do sada su branitelji osobom godine proglasili: hrvatskog branitelja i stradalnika Đuru Glogoškog, general pukovnika Mladena Markača, predsjednicu RH Kolindu Grabar Kitarović i hrvatskog intelektualca međunarodne reputacije iz Pariza i posljednjeg preživjelog iz grupe hrvatskih intelektualaca zatvorenih i optuženih 1971. Antu Glibotu.”

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)

Dnevno.hr

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *