Čestitka gradonačelnika uz Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

451

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković uputio je čestitku uz Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

Drage Dubrovkinje i Dubrovčani,

poštovani hrvatski branitelji,

na današnji dan prije 28 godina, točno u podne, s drevne Kninske tvrđave zavijorila se dvadesetmetarska hrvatska zastava, najavivši ostvarenje toliko željenog sna o slobodi.

U vojno-redarstvenoj akciji ‘Oluja’ hrvatska vojska pokazala je kako se s istinskom hrabrošću, dostojanstvom i odanošću brani voljena Domovina. Nisu pokleknuli pred neprijateljima, uzdignute glave su se borili za budućnost svojih obitelji.

Naši branitelji i civili najzaslužniji su da danas imamo demokratsku, neovisnu Republiku Hrvatsku, punopravnu članicu europskih i svjetskih integracija.

Zato nikad ne smijemo i nećemo zaboraviti njihovu žrtvu, njihovu nepokolebljivost i neustrašivost. S tugom i ponosom sjećamo se svih koji su dali svoje živote za slobodu i njihovih obitelji na žrtvi koju su podnijeli.

Dragi sugrađani, gospođe i gospari, u ime Grada Dubrovnika i svoje osobno, čestitam Vam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.  

Gradonačelnik

Mato Franković
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *