Četiri godine nemara Mata Frankovića učinile su da placa u Gružu još uvijek nije natkrivena. Zašto?

815

Priopćenje kandidata za gradonačelnika platforme Dubrovnik-naš grad Andra Vlahušića na temu neobnovljene gruške place prenosimo u cijelosti:

” Četiri godine nemara Mata Frankovića učinile su da placa u Gružu još uvijek nije natkrivena. Zašto? Vjerojatno jer su s 300 milijuna kuna kredita umjesto po tržišnim cijenama radovi po cijelom gradu plaćani duplo skuplje. Ili zato što Sanitat i Grad nisu naplatili od agencija 25 milijuna kuna po presudi Visokog trgovačkog suda za zaustavljanje autobusa na Pilama, a dodatno su izgubili još 25 milijuna kuna uvođenjem vinjeta. A zasigurno jer Mato Franković nije ostvario nijedno svoje obećanje, a ni od gotovih projekata koje su zatekli niti polovicu nisu ostvarili.

Svi znamo da je rekonstrukcija place u Gružu trebala biti gotova još 2017. godine, da bi nakon brojnih promišljanja i premišljanja gradonačelnika Frankovića, u listopadu prošle godine još jednom predstavili budući izgled gruške place. Rekli su tada da je u tijeku ishođenje građevinske dozvole. A radovi do danas nisu ni počeli, pa naše prodavačice i prodavači i danas revno obavljaju svoj posao u istim uvjetima kao i prije pola stoljeća, dok naši sugrađani strpljivo čekaju u nadi da će placa doživjeti bolje dane.
I tako to ide u našem gradu kada vlada gradonačelnik kojeg nije briga niti za svoje sugrađane niti za koalicijske partnere. Isti ti koalicijski partneri u nekim prošlim vremenima postizali su rezultate od kojih su građani itekako imali koristi, ali u suradnji s današnjim gradonačelnikom kojem je nepoznanica timski rad, to im je onemogućeno. Tako je upravo gruška placa postala simbol upravljanja Mata Frankovića, čovjeka čiji je cilj isključivo gradnja osobne budućnosti na uštrb svih naših sugrađana.
Ali baš zato rekonstrukcija gruške place će biti prioritet cijelog tima platforme Dubrovnik – naš grad i već narednog ljeta osvanut će u novom ruhu.”
Kako će placa u Gružu izgledati u budućnosti možete vidjeti na poveznici: https://www.youtube.com/watch?v=_Rxi6AEGgNs

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *