ROKO TOLIĆ: Županijska vlast u 12 godina nije sanirala valobran Kaše

1203

Nezavisni kandidat za župana Dubrovačko-neretvanskog Roko Tolić danas je okupio novinare na Porporeli kako bi ukazao na problem valobrana Kaše.

-Danas smo došli ukazati na propadanje jednog našeg kulturnog i povijesnog identiteta, to je valobran Kaše za koje se očito nije našlo vremena u punih 12 godina mandata da bi se krenulo u ozbiljniju konstrukciju. Znamo kako taj simbol dubrovačke pameti već godinama propada, kazao je ovom prilikom Tolić.

Najavljivalo se, navodi, njegovo financiranje iz europskih fondova, čak se pokušalo nominirati projekt pri Ministarstvu regionalnog razvoja i europskih fondova, neuspješno i bez ikakvih objašnjenja što je pošlo krivo.

-Županijska lučka uprava je izradila projekt, osigurala sredstva, konzumirana je građevinska dozvola, ali su radovi vrlo brzo obustavljeni  jer se ustanovilo da nema sredstava za obnovu. Nakon toga nastupila je velika šutnja iz ureda župana Nikole Dobroslavića, zato danas stavljamo akcent na ovo i zbog toga što u neposrednoj blizini Kaša imamo primjer kako lokalna samouprava, u ovom slučaju gradska vlast u dva mandata, dvojice gradonačelnika, jedan započinje, a drugi uspješno završava obnovu Lazareta. Znam da će u ovoj kampanji sigurno biti prostora od aktualnih obnašatelja vlasti da još jedan put, četvrti put pokušaju obećati kako će to biti napravljeno. Mislim da za Kaše čekanja nema, mi želimo da one ostanu i dalje trajni dio vizure grada, njegove najljepše razglednice, koje su sastavni dio fortifikacijskog sustava i pravo je čudo da nakon 535 godina od kako su napravljene za samo dvije godine mi u 12 godina ih nismo u stanju niti sanirati.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *