CIKLUS TURSKIH FILMOVA U SLAVICI

376

Ljeto u Kinu Slavici nastavlja se ciklusom „Dani turskog filma“ koji počinje 16. srpnja i do 22. srpnja dubrovačkoj publici će se ponuditi pet nagrađivanih filmskih naslova turske produkcije. Predstavljanje turske kinematografije organiziran je suradnjom Kinematografa Dubrovnik i Instituta Yunus Emre u Zagrebu. Sve su projekcije u 21 sat.

16.07. ŠAMPION – Režija: Ahmet Katiksiz

Priča koja govori o vezi između Halisa Karatasa i Begum Atman, koji su se zajedno brinuli o šampionskom konju nazvanom “Bold Pilot”. Snimljen je na osnovu istinitih događaja iz 1990- tih godina, kada su pažnju turske javnosti zaokupijale vesti o romansi između džokeja i kćerke vlasnika čuvenog šampionskog konja… 

 

18.07. U OBITELJI – Režija: Ozan Aciktan

Izvrsna komedija koja govori o životu jedne pjevačice, njene kćerke i njezinih prijatelja koji se mijenjaju nakon što upoznaju jednog razvedenog muškarca …

 

20.07. STABLO DIVLJE KRUŠKE – Režija: Nuri Bilge Ceylan

Sinan je strastveni ljubitelj književnosti i oduvijek je sanjao da postane pisac. Po Povratku u rodno selo, Sinan se iz sveg srca trudi prikupiti novac potreban za tisak i objavljivanje knjige koju je napisao, međutim sustižu ga očevi dugovi.

 

21.07. MAĐIONIČAR – Režija: Ali Taner Baltacı, Cem Yılmaz 

Iskender je mađioničar koji pokušava doživjeti svojih pet minuta slave. Jedina osoba koja vjeruje u njega je Maradona, njegov prijatelj iz djetinjstva s kojim dijeli san o boljem životu. Zajedno kreću na turneju po Anatoliji kako bi se maknuli iz Istanbula i što više zaradili. Od samog početka stvari krenu krivo jer su prisiljeni povesti Iskenderovog oca, ludog Saita. Na putu dobiju šansu zabavljati goste na jednoj svadbi, međutim, trik nestajanja, koji izvedu, krene po zlu i natjera ih da čim prije napuste mjesto ne znajući da u tom bijegu imaju društvo.

 

22.07. NEŠTO KORISNO – Režija: Pelin Esmer 

Leyla, renomirana odvjetnica te – kako se ispostavi – i pjesnikinja, krene noćnim vlakom u udaljen obalni grad kako bi prisustvovala 25. godišnjici mature. Iako nikada nije sudjelovala u takvu događaju. Na putu upozna 21-godišnju Canan, buduću medicinsku sestru, koja bi radije bila glumica. Canan ima neobičan i prilično nezgodan zadatak pred sobom: mora pomoći paraliziranom prijatelju, Yavuzu, koji dane provodi ležeći kraj prozora promatrajući prolazeće sokole, konjske zaprege i ljude Dvije žene zbližavaju se na putovanju kroz razgovor te se u konačnici Leyla odluči pridružiti  Canan na njezinoj teškoj misiji.

 

Sve detalje o filmovima i rasporedu možete naći na www.kinematografi.org 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *