DANAS U RIXOSU/ Nacionalna turistička organizacija Crne Gore predstavila zimsku turističku sezonu

356

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore danas je u hotelu Rixos Premium Dubrovnik predstavila još jednu zimsku turističku sezonu  2023./2024.

U susret još jednoj zimskoj turističkoj sezoni, Crna Gora je pripremila atraktivnu turističku ponudu.

Unaprijeđenost turističke ponude i destinacijskog imidža Crne Gore pokazuju statistički podaci o posjećenosti destinacije i brojna priznanja iz inozemstva. Jedan od njih koji je pozicinirao Crnu Goru među najatraktivnijim destinacijama je istraživanje Evropske komisije za putovanja, prema kojem se Crna Gora u kontinuitetu već duže od godinu dana nalazi među top 10 najbolje ocijenjenih destinacija u mjesečnim istraživanjima Europske komisije za putovanja.

Prema podacima Uprave za statistiku Monstat za kolektivni smještaj za prvih devet mjeseci tekuće godine, registriran je dolazak oko 23 i 500 turista iz Hrvatske, sa oko 64 800  ostvarenih noćenja, što predstavlja rast od oko 26% u dolascima i ostvarenim noćenjima u odnosu na isti period 2022. godine. 

Iako vam je Crna Gora možda već poznata destinacija, pozivamo vas da i ove godine dođete i uživate u brojnim novitetima i manifestacijama koje će upotpuniti zimsku čaroliju.

Uz raznovrsnu turističku ponudu, glavna prednost ove destinacije je što za veoma kratak vremenski period turisti mogu obići i sjevernu i južnu regiju, koje uprkos velikim različitostima čine savršenu kombinaciju za odmor. Nema sumnje da će i najizbirljiviji gosti naći program prema svojim afinitetima u veoma raznolikoj ponudi tokom zimskih mjeseci, jer vas u Crnoj Gori očekuju brojne mogućnosti luksuznog, aktivnog i obiteljskog turizma.

Ukoliko se nađete na crnogorskom primorju, očekuje vas bogat program u toku novogodišnjih praznika. Kotorani nude sadržajan zabavni program Kotorske zimske fešte (Kotor Winter Fest), višemjesečnu manifestaciju koja od 1. prosinca 2023. do 3. veljače 2024. godine objedinjuje novoosmišljena i tradicionalna događanja, koja su se prethodnih godina održavala u Kotoru povodom božićnih i novogodišnjih praznika. Tako će Kotor u 65 dana biti domaćin čak 70 događaja, na četiri trga sa 22 sudionika iz države i regije.

Najluđa noć se dočekuje na Trgu od oružja uz koncert najveće regionalne pop dive Severine, a naredne večeri nastupit će – Dino Merlin, koji će građanima i posjetiocima Kotora prirediti veličanstvenu noć. Osim njih, u Kotoru ćete tokom zimske fešte moći slušati brojne lokalne izvođače, kao i Gocu Tržan, Tijanu Dapčević, Yu grupu i druge.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *