DETALJI DRAME U OPUZENU: Osoba se tereti za ubojstvo u pokušaju, policajac operiran!

265

Vezano uz dramatične događaje jučer tijekom dana i noći u Opuzenu, poslali smo upit PU Dubrovačko neretvanskoj. Zanimali su nas detalji događaja i trenutno zdravstveno stanje policijskih djelatnika.

KRATKI OPIS DOGAĐANJA TIJEKOM JUČERAŠNJEG DANA I NOĆI

Dana 16. rujna 2018. god., u 16,20 sati, u Opuzenu, zaprimljena dojava susjeda da ih uznemirava i prijeti 49-godišnji muškarac, dok se u vrtu održava dječji rođendan.

Po dolasku policijske ophodnje utvrđeno da se navedeni muškarac zaključao u kuću te odbija komunicirati s policijom. Na mjesto događaja pozvani su i medicinska pomoć, kao i vatrogasci JVP Metković, jer se iz kuće osjetio intenzivan miris plina.

Zbog mirisa plina  i prijetnje okolnim stambenim objektima, te prijetnje 49-godišnjaka da će zapaliti plinsku bocu, policija je evakuirala stanare iz 5 okolnih obiteljskih kuća.

Oko 18,00 sati, u cilju sprečavanja samoozljeđivanja u kuću ulaze tri policijska službenika te prilikom intervencije, 49-godišnjak pruža otpor i ozljeđuje kosjerom dvojicu policajaca. Nakon napada na policijske službenike isti se uspinje na kat kuće, a potom nakon što su policajci nakratko, zbog pružanja medicinske pomoći ozlijeđenim kolegama napustili objekt, oko 18,30 sati u kući dolazi do eksplozije plina i izbijanja požara koji je zahvatio unutrašnjost objekt 49-godišnjaka. S vidljivim opekotinama 49-godišnjak se uspinje na ograđenu terasu uz kuću na kojoj je izbio požar te odbija postupiti po zapovijedi policije da odloži kosjer koji je držao u rukama i da siđe radi pružanja medicinske pomoći.

Pregovori s predmetnim potrajali su do 5 sati ujutro, kada su pripadnici specijalne jedinice policije navedenu osobu svladali te spustili s objekta, kada mu je po djelatnicima Zavoda za hitnu medicinu pružena pomoć te je prevezen u bolnički centar u Splitu i hospitaliziran zbog zadobivenih opekotina.

Na mjestu događaja obavlja se očevid od strana kriminalističkih službenika ove Policijske uprave kojim rukovodi zamjenik Županijskog državnog odvjetnika zbog sumnje da su počinjena kaznena djela „prijetnje“, „dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom“ i „ubojstvo u pokušaju“.

DOSADAŠNJA POSTUPANJA POLICIJE PREMA PREDMETNOM?

Do sada je u ovoj Policijskoj upravi evidentirano postupanje prema predmetnom 49-godišnjem državljaninu RH u više navrata. Tako je tijekom 2015.godine dva puta prijavljen za narušavanje javnog reda i mira, te jednom za oštećenje tuđe stvari, dok je tijekom 2016.god. isti počinitelj prijavljen za  kazneno djelo napada na policijske službenike, kazneno djelo prijetnje i oštećenje tuđe stvar.

KAKVO JE TRENUTNO ZDRAVSTVENO STANJE OZLIJEĐENIH POLICIJSKIH SLUŽBENIKA?

Jedan policijski službenik (pomoćnik za kriminalističku policiju Policijske postaje Metković) je nakon što je helikopterom prevezen u KBC Split, operiran te je utvrđeno da je zadobio teške tjelesne ozljede na obje ruke i hospitaliziran je . Drugi policijski službenik zadobio je lake tjelesne ozljede u vidu reznih rana na dva prsta te je po saniranju ozljeda u dubrovačkoj bolnici pušten kući.

KOLIKO JE POLICIJSKIH SLUŽBENIKA SUDJELOVALO U INTERVENCIJI?

U akciji su sudjelovali policijski službenici temeljne i kriminalističke policije Policijske postaje Metković na čelu s pomoćnikom za kriminalističku policiju i načelnikom Postaje.

Također sudjelovali su  pripadnici Interventne policije iz Dubrovnika, kao i Specijalne policije iz Splita.

Uz policiju  čitavo vrijeme na mjestu događaja bili su prisutni vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe iz Metkovića, kao i zdravstveno osoblje Doma zdravlja Metković.   

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *