DHMZ: Vrućine će popustiti početkom slijedećeg tjedna

391

Ni danas se temperatura neće spuštati pa će tako tijekom subote biti pretežno sunčano, vruće i vrlo vruće, javlja DHMZ. Tako će se najviša dnevna temperatura kretati između 33 i 38 Celzijevih stupnjeva. U zapadnoj Slavoniji poslijepodne postoji mala mogućnost lokalnih nestabilnosti, a vjetar će većinom biti slab jugozapadni i jugoistočni.

-Toplinski val će vrhunac doživjeti u dane vikenda. S početkom sljedećeg tjedna slijedi promjena vremena s kojom će vrućina popustiti. Temperatura zraka zasigurno će već u ponedjeljak u najzapadnijim predjelima biti nešto niža, no veći pad temperature očekuje se u utorak i srijedu pa samim time bi i toplinski val onda trebao prestati – rekla je Tanja Renko, meteorologinja DHMZ-a, prenosi HRT.

Zbog visokih temperatura i toplinskog vala na snazi je crveni meteoalarm za pet regija: zagrebačku, kninsku, riječku, splitsku i dubrovačku.

U ovim se regijama očekuju ekstremno visoke temperature. “Zaštitite sebe, djecu i starije. Postupajte prema savjetima danima od strane nadležnih tijela. Mogući su kvarovi na pojedinim infrastrukturama”, savjetuju iz DHMZ-a.

U kninskoj regiji očekuje se da bi temperature mogle rasti čak i do 40 °C.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *