DOJAVA KRŠENJA MJERE SAMOIZOLACIJE MOŽE BITI POTPUNO ANONIMNA

1223

Na našem području, kako nas uredno izvještava načelnik PU Dubrovačko-neretvanske, Ivan Pavličević nema velikog broja kršenja mjera samoizolacije. Međutim, imali smo slučaj kada je osoba htjela prijaviti policiji takav slučaj, pa je policijski djelatnik tražio osobne podatke i rekao kako prijava ne može biti anonimna, jer u slučaju naplate kazne osobi koja krši mjeru samoizolacije, netko mora i svjedočiti.

Upit smo postavili načelniku Pavličeviću na samoj konferenciji za medije, gdje nam je kazao kako bez obzira na trenutnu situaciju s COVIDOM-19, svaki građanin može podnijeti anonimnu prijavu za bilo kakav prekršaj ili kazneno djelo i kako se vjerojatno radi o grešci policijskog službenika.

Odgovor smo zatražili i pismenim putem: 

U odnosu na dostavljeni upit obavještavamo Vas da se kod dojava kršenja mjera samoizolacije, kao i kod svih ostalih dojava koje policija zaprima, odluka o tome hoće li ostati anoniman ostaje na samom dojavitelju. U slučaju da dojavitelj želi ostati anoniman policija u potpunosti poštuje tu odluku.

Nakon što policija zaprimi dojavu o kršenju mjere samoizolacije, provodi se terenska provjera i ukoliko policijski službenik osobnim opažanje zaista utvrdi kršenje mjere o tome se obavještava Državni inspektorat, odnosno sanitarna inspekcija, u čijoj je nadležnosti sankcioniranje prekršitelja. 
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *