Dok Hrvati šute, četnici slave, a sve plaća Hrvatska Vlada

1674

Obilježavanje ustanka u Srbu, 27. srpnja kao i uvijek popraćen je komunističkim obilježjima, partizanskim kapama i zastavama. Pod kojim su ubijali Hrvate 1941. i 1991. godine. Pod floskulom antifašizma, podsjetimo u Srbu je 1941. ubijeno dijete od 2 godine, a svećenika su okretali na ražnju. Od nekih obitelji nije ostalo ni “O”.

Evo što o “ustanku” kaže dr.sc. Zlatko Begonja:

“Posebice je ostala zabilježena četničko-komunistička zločinačka aktivnost u mjestu Brotnja, gdje su na stravičan način u Srbskom klancu i jami na Dabinu vrhu pogubili trideset i sedam Hrvata iz obitelji Ivezić, među kojima se nalazilo dvadesetoro djece. Žrtve su u jamu bacali žive i to prema starosnoj dobi, dok je istodobno najstariji član iz stradalničke obitelji Ivezić pod prijetnjom morao guslati i pjevati dok su preostali skončavali svoje živote u grotlu jame. Kada bi samo ovi podatci i činjenice našli mjesta u svijesti svakoga razumnog pojedinca, onda sasvim sigurno ne bi bilo baš nikakvoga razloga za dvojbe oko događaja nastalih uz ovaj nadnevak.”

Kada nažalost nekolicina hrvatskih branitelja dođe prosvjedovati u Srb, koji se nalazi u Hrvatskoj, hrvatska policija im zabrani pristup. Zbog hrvatskih obilježja. Po stoti put ću citirati Zakon o hrvatskim braniteljima:

“Hrvatski branitelj iz Domovinskog rata je osoba koja je organizirano sudjelovala u obrani neovisnosti, teritorijalne cjelovitosti odnosno suvereniteta Republike Hrvatske kao:

a) pripadnik Oružanih snaga Republike Hrvatske (Zbora narodne garde, Hrvatske vojske, ministarstva nadležnog za obranu, Policije, ministarstva nadležnog za unutarnje poslove i Hrvatskih obrambenih snaga.”

Dakle, zakonom uređeno, dok ga jedan dan ne promijene i negiraju ulogu HOS-a u Domovinskom ratu. Ono što najviše ljuti jest činjenica da ove četničke derneke u organizaciji Srpskog narodnog vijeća i Saveza antifašista financira Hrvatska Vlada. Srpsko narodno vijeće za slavlje nad pokoljem Hrvata dobije od Hrvatske Vlade 100 000 kuna. Znači, našim novcima se financiraju govori i poruke Milorada Pupovca, nekakve Drage Stojić i ekipe koja se časti grahom uz partizanske pjesme. Uz obilježja pod kojima su prije trideset godina granatirali Vukovar, Dubrovnik, Zadar..

Prije nekoliko dana, dernek u Mirkovcima pored Vinkovaca. Slavi se sveti Pantelejmon, a pevaljka pjeva “Sini jarko sunce s Kosova” popraćena ovacijama. Usred Hrvatske. Napaćene Slavonije. Tko ne zna, pjesma dijelom ide ovako:

“Od Kruševca, Prizrena, Cetinja,
Dubrovnika, Knina, Nevesinja,
sa Avale, Lovćena i Šare,
kliče srpstvo, ustani, Lazare.”
Pitam se dokad ćemo tolerirati sve ovo? Dokada će se Hrvati morati osjećati ugroženo u vlastitoj domovini koju su krvlju stekli? Do kada će se zabranjivati naša obilježja, a njihova odobravati? Do kada će hrvatske vlasti plaćati Pupovčeve novine i derneke?
Vjerojatno dovijeka. Jer ovaj narod šuti. Sliježe ramenima. Nije ga briga.
Tko ne pamti svoju povijest, budućnosti nema.
Video-Direktno.hr

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *