Domaći recept protiv uporne candide

34

Candida albicans je uporna gljivica koja se normalno nalazi u ljudskom organizmu, a može se pronaći u ustima, probavnom traktu, u ženskim spolnim organima, koži, itd. No, njezin rast uslijed brojnih čimbenika može izmaknuti kontroli i tada se pojavljuju infekcije, a u slučaju da se ne liječi širi se po čitavom organizmu sve do stanja kad je ona postaje nemjerljiva i time narušava cjelokupno zdravstveno stanje pojedinca.

Promjenom načina prehrane i mjesec do dva stroge dijete te kombiniranjem s drugim metodama poput hidrokolon terapije, može se riješiti problem infekcije kandidom. Gljivice se hrane ugljikohidratima. U ugljikohidrate spadaju šećeri, škrob i vlakna s time da su vlakna neprobavljiva, što znači da ne ulaze u krvotok i ne podižu šećer u krvi kao što to čine šećeri i škrob.

Glukoza i fruktoza su vrste šećera od kojih gljivice najčešće žive, zato je važno ograničiti unos upravo tih ugljikohidrata. Smanjeni unos ugljikohidrata nadoknađuje se povećanim unosom zdravih prirodnih masnoća. Obroci bi trebali biti raznovrsni i nije ih dobro ponavljati više dana za redom.

Domaći recept protiv kandide

 

Sastojci:

1 čaša jogurta
2 režnja češnjaka
1 mrkva
pola žličice svježeg ribanog đumbira
pola žličice cimeta

Priprema:

Izribajte mrkvu, bijeli luk i đumbir pa sve dodajte u jogurt.

Dodajte i cimet.

Sve lijepo promiješajte, ostavite da malo odstoji i jedite kao salatu jednom dnevno.

Jednostavno, a jako efektno. Probajte!

Dnevno.hr

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *