DOMAGOJ FRANIĆ: Nije to bio govor mržnje nego govor domoljuba razočaranog u stanje u domovini!

1641

Na predstavljanju kandidata za župana i gradonačelnicu Domovinskog pokreta i njihovih zamjenika na Stradunu, bivši logoraš Vedran Violić kazao je kako trenutno u Hrvatskoj imamo izdajničku vlast.

“Bio sam u logoru 1991., krvario za ovu državu, da bi danas takozvani HDZ koalirao s našim neprijateljima. To je izdaja. To se ne može drugačije nazvati nego izdaja. Oni će biti suđeni kad-tad. Mi ovo više ne možemo trpjeti. Ovo je prešlo sve granice, da se Srbi koji su nas do jučer ubijali, palili, gazili više pitaju nego naši narodi!”, kazao je ovom prilikom Violić, koji se kandidirao za zamjenika kandidata za župana Ivice Matića.

Netko je ove Violićeve rečenice okarakterizirao kao govor mržnje, prijavio Violića, a Ministarstvo znanosti i obrazovanja sve je uputilo na ODO, poglavito, kako su kazali jer je Violić tajnik OŠ Antuna Masle u Orašcu.

Za izjavu smo pitali umirovljenog pukovnika Domagoja Franića, predsjednika županijske organizacije Domovinskog pokreta:

-Na žalost, opet pojedini mediji u Dubrovniku pokušavaju poniziti hrvatske branitelje i imputirati im “govor mržnje”. Sramotno je kada oni koji trebaju istinito i pravovremeno izvješćivati o događajima postaju moralne i stručne “veličine” u tumačenju definicije što je to “govor mržnje”u RH o čemu i mnogo stručnije osobe, pravni stručnjaci i političari u zadnje vrijeme vode vrlo žučne rasprave i “razbijaju glave.” Jedan novinar je očito lumen koji to zaključuje trenutno, dok je još odjek riječi Vedrana Violića lebdio Stradunom. Istinite i činjenično dokazane tvrdnje ratnika, logoraša koji je bio spreman poginuti za svoju domovinu pretvorene su potezom pera u govor mržnje. Sjajno i poticajno za anonimne mrzitelje koji su čak podnijeli i prijavu u kojoj traže, zamislite samo tu količinu mržnje, da ga se “udalji s bilo kakvog mjesta u bilo kojoj školi, čovjek javno prijeti Srbima”. Ja osobno, kao i nitko od prisutnih na Stradunu toga dana nije svjedočio nikakvom govoru mržnje već govoru domoljuba i branitelja razočaranog trenutnim stanjem i odnosima u domovini koju je branio i zbog čega se, u želji da to promijeni i kandidirao za dožupana Dubrovačko-neretvanske županije.

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *