Domovinski pokret predstavio ministre u Vladi

322

Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava održao je konferenciju za medije na kojoj je govorio o budućim ministrima u Vladi iz redova Domovinskog pokreta.  

„Prvi resor u kojemu će Domovinski pokret obnašati ministarsku dužnost, prvi i za nas najvažniji, tiče se demografije, punog naziva demografija i iseljeništvo. Cilj je stvaranje povoljnog okruženja za obitelji, zaustavljanje depopulacije ruralnih područja i stvaranje povoljnijih uvjeta za povratak iseljenika u Hrvatsku. Čovjek koji će biti zadužen za to je  gospodin Ivan Šipić”. 

„Drugo ministarstvo je Ministarstvo poljoprivrede, koje će uz taj naziv dobiti šumarstvo i ribarstvo. Ovdje ključne točke trebaju biti povećanje samodostatnosti u poljoprivrednoj proizvodnji, jačanje kapaciteta i broja obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava te izgradnja mreže skladišno-prerađivačkih kapaciteta. Na čelu tog resora treba bi biti gospodin Josip Dabro“, dodao je. 

Treće je Ministarstvo gospodarstva. „Tri ključne točke su povećanje industrijske proizvodnje u BDP-u, energetski suverenitet te administrativna i porezna rasterećenja gospodarstvenika. Budući ministar ispred DP-a bit će Ante Šušnjar“, dodao je. 

„Kad pogledate odakle ova tri buduća ministra iz redova DP-a dolaze, lako se da iščitati da smo kroz Ivana Šipića koji dolazi iz Dalmacije, gospodina Josipa Dabra iz Slavonije i gospodina Antu Šušnjara iz Zagreba – trudili smo se ispoštovati geografsku pripadnost ključnih regija u Hrvatskoj, ne zanemarujući sve ostale“, poručio je Penava. 

Penava je istaknuo kako je dogovoren i četvrti ministar kao prvi potpredsjednik Vlade koji će  biti bez resora. „Također, u ovoj kvoti, iz ovih sporazuma, Domovinski pokret izlazi s  potpredsjednikom Sabora, Vlade i – što je ključno reći – usklađivanje svih drugih parametara, stvari, ljudi i programskih odrednica će reflektirati proporcionalno udjelu Domovinskog pokreta u saborskoj većini“, dodao je. 

Na pitanje je li Mario Radić bio kandidat kao mogući ministar demografije i useljeništva, Penava je rekao da je Radić bio u užem odabiru, ali da je bilo i drugih imena i da nisu htjeli prerano ići s objavom tih istih imena. „Gospodin Radić neće biti saborski zastupnik. Stavio je svoj mandat u mirovanju”, rekao je Penava. 
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *