DONOSIMO DETALJE SINOĆNJEG SUKOBA: Taksist je došao do vozača Ubera, počeo ga vrijeđat i lupat šakama

350

Povodom sinoćnjeg incidenta, još jednog okršaja između taksista i Uberovaca u manje od tjedan dana, upitali smo nekoliko čelnih ljudi za komentar.

Iz neslužbenih izvora doznajemo kako je sinoć prije 20 sati došlo do obračuna između taksista dubrovačkih registracijskih oznaka i zagrebačkih. Navodno je dubrovački taksist (23) došao do vozila zagrebačkih registracijskih oznaka kojeg je vozio vozač UBER-a, te ga počeo verbalno vrijeđati i lupati šakama po vozilu. Zagrepčanin se odvezao do ZL Dubrovnik, ali ga je taksist slijedio i nastavio s vrijeđanjem. U tome su ga spriječili policijski dužnosnici. Kako doznajemo od očevidaca nikakvog drugog sukoba nije bilo i nitko nije ozlijeđen.

Iz policijske uprave dubrovačko-neretvanske potvrdili su kako nitko od sudionika ovog narušavanja za sada nije zatražio liječničku pomoć, a oba vozača su uhićena i u jutarnjim satima uz optužni prijedlog dovedena na Prekršajni sud u Dubrovniku.

Božo Miletić, predsjednik Udruženja autotaksi prijevoznika Dubrovnik, rekao je kako mu je teško u ovom trenutku bilo što reći o sinoćnjem događaju obzirom kako je dio kolega koji je nastradao zatvorio usta iz straha.

– Sad da idem bilo što drugo govoriti bilo bi neodgovorno. Kolege se boje za svoje živote, a nisu prijavili da su ih u Čibači zasuli kamenjima, ozlijedili, razbili glavu, drugog elektrošokerom ozlijedili. 

Na upit smatra li da su Uberovci to napravili, rekao je da se više manje zna tko vozi za koga, jer se svakodnevno susreću s njima. 

– Prema onome što sam vidio i čuo radi se o vozačima UBER-a koji su elektrošokom ozlijedili vozača taksija. Postoje i kamere koje pokazuju kako Uberovac stoji s elektrošokerom u ruci. Sve je prijavljeno policiji, prema mojim saznanjima priveli su i vozača taksija i UBER-a.

Upitali smo i načelnika Općine Konavle Boža Lasića za komentar o sinoćnjem incidentu.

– Imao sam obavezu poći sinoć na mjesto incidenta kad sam čuo što se događa jer je situacija bila krajnje napeta. Činjenica je da su vozači taksija, bez obzira na naše simpatije i antipatije prema njima, legalni prijevoznici koji plaćaju koncesiju i Općini Konavle i Gradu Dubrovniku, plaćaju sva davanja prema državi, tehničke preglede vozila i kao takvi s pravom očekuju jednu vrstu zaštite od nelegalnih prijevoznika. To treba respektirat i na Vladi Republike Hrvatske je da riješi je li UBER legalan ili nelegalan – kazao je Lasić istaknuvši kako se zanemaruje činjenica da je UBER postao globalni prijevoznik, multinacionalna komapanija koja po njegovu sudu ima za cilj monopolizaciju tržišta svuda. 

– Što se mene tiče stojim iza taksista, ali treba uvesti reda u tu branšu jer se svašta događa. Nastavi li se ovo doći će do sve veće eskalacije sukoba, a kakvu to sliku turizma Hrvatska onda šalje svijetu – zapitao se načelnik Općine Konavle, Božo Lasić.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *